El segell berguedà Edicions de l'Albí publicarà el 3 de setembre el segon volum de la Narrativa Catalana Completa de Josep Tomàs Cabot (Manresa, 1930), un projecte que consta de quatre llibres el primer dels quals va aparèixer el mes de març d'enguany. En aquest volum, que té un preu de 20 euros, s'hi inclouen les novel·les Els miralls de Schubert, El tren de Sibèria i El joc de l'urani.

«En la narrativa de Josep Tomàs Cabot conflueixen sobretot tres grans línees temàtiques producte de la seva sòlida formació i erudició. Aquests grans centres d'interès són: la música, la medicina i la història. Tres branques de les ciències humanes que l'autor domina i de les quals ens vol transmetre l'interès i una gran part de la fascinació que li provoquen. Poques vegades trobarem un autor tan complert i amb una tan gran capacitat de satisfer els seus lectors». Són paraules de Josep Maria Aloy escrites amb motiu de la presentació d'Els miralls de Schubert.

L'edició de la narrativa completa en català de Tomàs Cabot permet fer una mirada global a una trajectòria de més de mig segle. El 2015, a més, l'autor manresà va recollir les seves darreres col·laboracions periodístiques en el llibre Retorn a casa.

Tomàs Cabot va ser professor d'Història als Cursos d'Estudis Hispànics de la Universitat de Barcelona. Del 1991 al 1997, va dirigir la revista Historia y vida. Paral·lelament a les seves ocupacions laborals, Tomàs Cabot ha bastit una extensa i reeixida carrera literària.