Segle XVIII. Ross Poldark torna a Cornualla després de lluitar tres anys com a oficial britànic contra els rebels a la guerra de la Independència Americana. Però en arribar-hi descobreix que, pensant-se que s'havia mort, la seva promesa Elizabeth s'ha compromès amb el seu cosí ric, Francis. A més, el seu pare ha mort, la casa familiar és una ruïna i les mines d'estany estan totalment abandonades. Amb el cor trencat, Poldark es posa a treballar durament per recuperar la finca, malgrat que molts, inclosa la seva família, l'insten a abandonar la regió.

Mentre es fa nous enemics en intentar aconseguir el control de les mines i ajudar els maltractats vilatans, Poldark estableix una relació especial amb Demelza, una jove a la qual rescata del seu violent pare per convertir-la en la seva ajudant de cuina.

Poldark és un drama romàntic d'època que s'ha convertit en un èxit rotund al Regne Unit. Es tracta d'una adaptació de les dues primeres novel·les de Winston Graham, de les quals ja es va fer una versió televisiva en els anys 70 protagonitzada per Robin Ellis. Aquesta sèrie de la BBC és protagonitzada per Aidan Turner (saga El Hobbit i Being Human) en el paper de l'atractiu Ross Poldark, protagonista absolut.