Aquest dijous, a les 22.35, TV3 emet el novè capítol de "Katalonski", en què Halldor Mar visitarà Brussel·les, on riurà amb l´humor d´un curiós lingüista i també farà fúting. A Brussel·les, Halldor Mar trobarà "katalonskis" per casualitat. Viurà l´últim dia al país de la violoncel·lista sèrbia Lidia Cviktovac, també riurà amb el peculiar humor del curiós lingüista finès Johan Hägmann i farà fúting amb Celine Stocco. A més, pixarà juntament amb el professor càntabre Jon Landa, prepararà amb Amandine Rubio un regal molt especial per a la seva amiga de l´ànima de Torredembarra, coneixerà l´impecable intèrpret Dietrich Schneider, i el funcionari portuguès Rui Cavaleiro li farà un dibuix que penjaran a Instagram.

Halldor Mar, el presentador del programa "Katalonski", un músic islandès resident a Barcelona, viatja a diferents llocs del món per trobar-se amb gent que no és catalana, però que ha après el català i aquesta decisió els ha canviat la vida. Vol conèixer qui són aquests "estrangers" o "gent estranya" com ell que, sense viure a Catalunya, parlen i pensen cada dia en català i, des del seu país, estan pendents de què passa a casa nostra.

"Katalonski" és una producció de TV3 en coproducció amb Broadcaster Audiovisual Services i La Lupa Produccions, amb el suport i la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, l´Institut Ramon Llull i el Departament d´Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència.