La història sobre el dramàtic rescat de 12 nens i el seu tutor atrapats més de dues setmanes en una cova del nord de Tailàndia el 2018 serà emesa per Netflix, després d'un acord entre diverses productores anunciat a Bangkok.

L'empresa tailandesa 13 Tham Luang, que té els drets d'imatge dels rescatats, i la productora SK Global van segellar la seva col·laboració amb l'empresa d'entreteniment Netflix per portar a la pantalla la història del rescat.

"El Govern va informar els nens sobre totes les opcions amb què comptàvem per explicar la història, i ells van triar emetre-la a través de Netflix", va assenyalar en una conferència de premsa el general Werachon Sukondhapatipak, portaveu del Comitè de la Missió de la Cova de Tham Luang. A l'acte van acudir els 13 protagonistes de la història, alguns dels quals amb un notable creixement des que emergissin de la gruta al juliol de 2018.

"Explicar la nostra història és una oportunitat per agrair a Tailàndia i a tothom que va participar en el rescat i va obrar el miracle", va dir Ekkapol Chantapong, entrenador de futbol de l'equip juvenil Senglars Salvatges en què entrena als menors.

"Ens assegurarem que la història és explicada de manera veraç", ha apuntat Ekkapol, qui va guiar als seus pupils fins a la cova i va jugar un paper fonamental per a la supervivència del grup un cop van quedar atrapats.

El projecte serà dirigit pel director nord-americà Jon M. Chu ( "Crazy Rich Asians") i el tailandès Nattawut Poonpiriya ( "Bad Genius"), i encara no compta ni amb una data prevista ni format definit per la seva emissió.

"El projecte encara està en una etapa primerenca de creació", va assenyalar Erika North, directora de Continguts Originals de Netflix, sense precisar la compensació a canvi dels drets."Volem que sigui el més semblant al que va succeir i alhora ser respectuosos amb els protagonistes", va declarar Michael Hogan, president de la productora SK Global.

Els dotze nens, que llavors tenien entre 11 i 16 anys, i el seu tutor, de 26, es van endinsar en una cova de la província del nord de Chiang Rai el 23 de juny de 2018 després d'un entrenament de futbol i van ser localitzats nou dies més tarda a quatre quilòmetres de l'entrada.

Tots ells van ser rescatats en una complicada operació de salvament a través de les galeries parcialment inundades de la cova, que es va completar el 10 de juliol.

Després del rescat els nois han estat objecte d'obsequis i homenatges per part del món de l'esport, i del futbol en particular, inclòs el record que els va dedicar la FIFA durant l'última cerimònia dels premis 'The Best'.