Un centenar d´espais d´arreu de Catalunya i les illes Balears acolliran aquest dissabte, de forma simultània, els concerts d´una nova edició del Festival Simfònic. El projecte va néixer el 2011 gràcies a la iniciativa de l´Associació Simfònic per donar visibilitat a la feina que duen a terme les escoles de música, i Manresa serà enguany una de les ciutats amb més participació, ja que hi haurà nou locals de la ciutat que acolliran les actuacions de nou formacions del territori.

La moguda començarà a les 6 de la tarda amb la participació de cinc mil alumnes d´escoles de músics d´arreu del país i les Balears. Durant una hora, cada grup interpretarà el seu repertori i, a les 19 h, tots cantaran la cançó Oh Happy Day!, ja que enguany els padrins de l´esdeveniment són els Barcelona Gospel Messengers, els qual dirigeix el compositor i pianista manresà Ramon Escalé.

Els espais i els conjunts que cantaran a Manresa són: Escola Municipal de Música Cal Moliner de Sallent (auditori de l´Ateneu les Bases), Lúpulus Ensembla (carrer del Balç), Aula de Sons (Espai Òmnium-D´Arrel), Voice Up! (Plaça Europa), Escola Municipal de Música Mestre Josep Maria Castella (Plana de l´Om), Espai Musical-Escola de Música (Restaurant Vermell), Esclat Gospel Singer (Sala Gòtica de l´Hospital de Sant Andreu), Ad Libitum Escola de Música (pati del teatre Kursaal) i Esclat Música (Voilà! cafè-teatre).

El Festival Simfònic, doncs, per vuitena vegada consecutiva, ofereix a la ciutadania la suggeridora combinació d´escoltar música de molts estils i fer-ho en diversos espais de les ciutats.