La sala del Social del Tribunal Suprem ha fet pública una sentència que unifica doctrina i estableix que aquelles persones que rebin l'atur poden romandre a l'estranger fins a 90 dies sense perdre la prestació. Els jutges donen la raó a una persona que es va desplaçar a Ucraïna durant 21 dies per tenir cura del seu sogre. Corregeixen la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, que va donar la raó al servei d'Ocupació de l'Estat quan li va demanar la devolució de 15.368 euros rebuts adduint que la llei marca que l'estança a l'estranger per més de 15 dies implica la pèrdua de la prestació.

L'afectada és una persona de nacionalitat ucraniana que havia marxat al seu país sense comunicar-ho al servei d'ocupació entre el 4 i el 25 d'agost del 2008. Els jutges han utilitzat com a referent una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que descartava que l'absència durant més de 15 dies fos motiu d'extinció de la prestació.

En concret, estableixen que hi ha diferències entre el trasllat de la residència a un país estranger i una "estada" temporal i recorden que l'estada de més de quine dies a l'any a l'estranger "no suposa en principi ni suspensió ni extinció de la prestació per desocupació".

En canvi, els magistrats entenen que el termini a tenir en compte són els 90 dies que consten a la Llei d'estrangeria per entendre que ja existeix una residència temporal.