Les entitats financeres han enterrat la destral de guerra. Estan en pau i han deixat enrere els temps gens llunyans en què es barallaven per donar una remuneració més alta als dipòsits a termini. Un ràpid recorregut per les ofertes dels portals financers deixen clar que, a excepció d'algun banc estranger, difícilment un estalviador petit o mitjà trobarà una entitat que li ofereixi rendibilitats superiors al 2%.

És el màxim en el que es mouen els bancs, concretament aquells amb més implantació, és a dir, Bankia, Sabadell, CaixaBank, Santander, BBVA, CatalunyaCaixa i Popular. Algunes entitats ofereixen un màxim de l´1,75% a 18 mesos per a nous clients o increments de saldo, encara que no falta qui en les mateixes condicions es queda a l'1,46%.

Hi ha qui arriba a l'1,24% a sis mesos. Només algunes empreses no directament supervisades pel Banc d´Espanya, com l'equatorià Pichincha o el portuguès Espirito Santo, superen el 2%. Per contra, l'anglès Barclays i l'alemany Deutsche Bank es mantenen en línia amb els seus competidors autòctons.