Iberpotash va duplicar en el període 2011-2014 el valor de les seves compres globals, fins a arribar als 485 milions d'euros. El 66% d'aquestes compres es van fer a proveïdors catalans. Més concretament, a la Catalunya Central, el valor de les compres en aquest període va ser de 286 milions d'euros, amb un import mitjà 1,22 vegades superior a la resta de Catalunya. Aquesta és una de les moltes dades que es desprenen de la Memòria de Sostenibilitat 2014 d'Iberpotash, la primera que fa l'empresa, i que ahir es va presentar públicament a la Cambra de Comerç de Manresa, en un acte al qual van assistir representants polítics, empresarials i sindicals de la comarca.

La memòria va ser publicitada per Iberpotash el 3 de novembre passat. En l'edició del dia 4, Regió7 ja va fer una àmplia difusió de les principals dades contingudes en l'informe, que aborda l'activitat d'Iberpotash des dels àmbits econòmic, social i mediambiental. Entre les dades que conté la memòria, destaquen les dedicades a l'impacte de l'empresa en el desenvolupament de la comunitat local i a la responsabilitat social corporativa. Així, en aquest bloc s'afirma que en el període estudiat hi ha hagut un increment del valor econòmic distribuït (compres a proveïdors, impostos, taxes, llicències, salaris, beneficis a empleats, acció social i costos operatius) del 43%, i que en conjunt ha estat de 834 milions d'euros. El 2014, aquest valor va ser de 240 milions d'euros, quatre més que l'any anterior.

La memòria també recorda que l'empresa minera ha destinat més d'1,4 milions d'euros en projectes de contribució social en el conjunt del període analitzat. El 27% d'aquesta inversió s'ha destinat a la Càtedra Iberpotash de l'EPSEM, que, apunta l'informe, ha fet més de 7.700 hores de formació, ha produït més de trenta documents tècnics i més d'una vintena d'estudiants han participat en algun dels projectes que elabora la companyia.

En el mateix apartat d'impacte local, però en termes de producció, la memòria destaca que l'empresa ha incrementat en més del 15% les seves exportacions, fet que ha contribuït en el 45% del creixement de les exportacions en el conjunt del sector. A més, insisteix la memòria, les d'Iberpotash suposen el 0,45% de les exportacions totals de Catalunya.