Aquest espectacular timelapse de la construcció de la planta de sal d'ICL a Súria (cedit per la companyia) permet concentrar en poc més de

dos minuts tot el procés de demolició d'antigues instal·lacions i la posterior construcció dela nova planta de sal de Súria, que es va iniciar a mitjans de l'any 2014.

La nova planta de sal, que es preveu que estigui operativa a finals d'aquest any, permetrà aprofitar la sal que ara es continua acumulant

als runams com a recurs comercial. Amb l'entrada en funcionament de la planta es veuran els primers resultats productius de la primera fase del pla Phoenix, que ha requerit una inversió de 170 milions d'euros.

Amb l'entrada en funcionament de la nova planta de sal vacuum, Iberpotash estarà en disposició d'oferir al mercat una sal de gran puresa, que permetrà aprofitar el canvi normatiu que s'aplicarà a final del 2017, pel qual l'electròlisi de clorur de sodi (sal) a la indústria química deixarà de fer-se pel sistema de cel·les d'amalgama de mercuri (que són contaminants) i es prioritzarà el sistema de cel·les de membrana, en el qual la puresa de la sal és decisiva.