El creixement del producte interior brut (PIB) de la zona euro durant el tercer trimestre de l'any es va desaccelerar al 0,2% des del 0,4% dels tres mesos anteriors, el que representa el menor ritme d'expansió de l'economia del euro des del segon trimestre del 2014, segons les dades preliminars publicades per Euros.

En comparació del tercer trimestre de l'any passat, el PIB de la zona euro va registrar un creixement de l'1,7%, mig punt percentual per sota de la dada corresponent al segon trimestre. Es tracta de la pitjor dada de creixement interanual de l'eurozona des del quart trimestre del 2014.

En el conjunt de la UE, el creixement del PIB es va moderar al 0,3% des del 0,5% observat entre abril i juny, registrant així l'expansió més feble des de mitjans de 2016, mentre que el creixement interanual del tercer trimestre va ser del 1,9%, dues dècimes menys que en el trimestre precedent. Un dels factors que ha llastat el creixement de la zona euro i la UE en el tercer trimestre va ser l'estancament de l'economia italiana, la tercera major de l'euro, que entre juliol i setembre, el primer trimestre complet amb el Govern de Lega i 'M5S', va registrar la pitjor dada d'expansió des del final de 2014. Per contra, segons les dades publicades per l'institut francès d'estadística, el PIB de França, la segona economia de l'euro, va créixer el tercer trimestre un 0,4% respecte al trimestre anterior.