Fundació Corachan va celebrar ahir la sisena edició del lliurament de beques per a postgraduats en el grau d'infermeria, en un acte que va tenir lloc a l'auditori de Clínica Corachan.

El programa de beques ha premiat vuit alumnes de la promoció 2015-2019 que han destacat pels seus mèrits acadèmics. Disposa d'una dotació de fins a 4.000 euros per beca per finançar els estudis de post-grau o màster en alguna de les vessants de ciències de la salut.

La patrona de Fundació Corachan, Arantxa Moll, va inaugurar l'acte donant la benvinguda als assistents i felicitant els alumnes becats, dels quals va valorar el seu compromís, implicació i acompliment durant la seva formació acadèmica.

El president de Fundació Corachan, Javier Moll; el president de Clínica Corachan, Eduard Lar-rousse; el conseller delegat, Bartolomé Martínez; els patrons Arantxa Moll, Nicolás Guerrero i Joan Sancho; el director assistencial, Ferran Cachadiña, i la directora d'infermeria, Núria Cobalea, van lliurar les beques a Petronilla Kanini Kitheka Wanza (Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna, Universitat Ramon Llull), Aziz El Kadaoui Moussaoui (Facultat de Ciències de la Salut i Benestar, Universitat de Vic), Ikram Allaoui (Campus Docent Sant Joan de Déu, EUI adscrita a la Universitat de Barcelona), Adrián Garrido Peinado (Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona) i Nina Fuentes Marín (Escola Superior d'Infermeria de l'Hospital del Mar, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra). També han estat becades Maribel Enamorado Jiménez (Facultat de Medicina, Universitat Autònoma de Barcelona), Joana Codina Jané (Escola Universitària d'Infermeria Hospital de la Santa Cruz i Sant Pau) i Andrea Pajuelo Sègol (Facultat de Ciències de la Salut Universitat de Manresa).

L'acte va comptar amb la ponència de Lena Ferrús Estopà, infermera i doctora per la Universitat de Barcelona, que va impartir la conferència «Infermeres ara! El present de la infermera de pràctica avançada a Catalunya. Construïm el futur».

Finalment, des de Fundació Corachan es va anunciar la posada en marxa d'un nou projecte, el canal de salut, que contribuirà a divulgar una sèrie de consells i indicacions per a pacients sobre hàbits saludables i temes d'actualitat relacionats amb la salut.

Aquest projecte se suma als ja existents, com les revisions mèdiques gratuïtes a les famílies sense recursos dels centres Paidós de Càritas; la festa Diversana, que consisteix en la instal·lació, al vestíbul del centre comercial l'Illa Diagonal, de tres pistes de bàsquet i l'organització de conferències sobre alimentació per a promoure hàbits saludables; els tallers gratuïts de reanimació cardiopulmonar, i les conferències sobre embaràs i maternitat, d'entre altres.