04 de gener de 2021
04.01.2021
Regió7

La Generalitat donarà 2.500 euros als comerços obligats a tancar 10 dies

Les noves restriccions entraran en vigor aquest dijous 7 de gener

04.01.2021 | 18:51
La Generalitat donarà 2.500 euros als comerços obligats a tancar 10 dies

La Generalitat ha anunciat una ajuda de 2.500 euros pels establiments comercials que es vegin obligats a tancar entre el 7 i el 17 de gener, coincidint amb les noves restriccions dictades per intentar frenar l'expansió de la pandèmia del coronavirus.

Fonts del Departament d'Empresa han explicat que aquests primers ajuts d'emergència, que formen part d'una línia d'ajuts específica dotada amb 10 milions d'euros, es donaran a pimes que es vegin obligades a tancar durant aquests dies.

És el cas, per exemple, dels punts de venda ubicats en els centres comercials, que hauran de tancar a partir del 7 de gener, just quan arrenca la tradicional campanya de rebaixes de gener, tot i que la modificació de la llei estatal d'ordenació del comerç minorista, el 2012, va deixar en mans de cada comerciant decidir la durada de les promocions i el període d'aplicació.

El vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès; el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, i representants del Departament de Salut s'han reunit aquest migdia de forma virtual amb membres de les principals organitzacions del comerç de Catalunya per justificar les noves restriccions, que han generat malestar entre els comerciants. Ha sigut en aquesta reunió quan els membres del Govern han comunicat als comerciants els ajuts d'urgència previstos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit