Segueix-nos a les xarxes socials:

La Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials rebutja apujar les cotitzacions en la reforma de les pensions

La patronal espanyola diu que la mesura "és insuficient" i no garanteix l'equilibri del sistema

La Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials rebutja apujar les cotitzacions en la reforma de les pensionsAina Martí

El comitè executiu de la CEOE ha rebutjat aquest dilluns la proposta del govern espanyol d'augmentar les cotitzacions un 0,6% com a part de la reforma del sistema de pensions. En un comunicat, la CEOE diu que aquesta opció és "insuficient" i no garanteix l'equilibri del sistema. "Augmentar les cotitzacions socials i fer que la càrrega més gran sigui per les empreses té efectes negatius sobre l'ocupació i va en direcció contrària al que necessita el sistema públic de pensions", indica la patronal espanyola. A més, la CEOE considera que la proposta del ministeri d'Inclusió implica que tots els esforços els assumeixin "els treballadors actuals i futurs, especialment els joves".

La patronal espanyola afirma també que "no és el moment d'augmentar els costos empresarials i posar en risc la recuperació en erosionar la productivitat i la competitivitat de les empreses". Fonts sindicals asseguren que si la CEOE no entra a l'acord caldrà "ajustar" elements de la reforma per intentar tancar un pacte aquesta tarda.

Prem per veure més contingut per a tu