El decret educatiu aprovat dimarts pel Consell de Ministres i publicat aquest dimecres al BOE planteja que la repetició de curs sigui excepcional i que es pugui passar al marge de les matèries suspeses. Les autoritats educatives de les comunitats podran modificar de manera excepcional els criteris de promoció a primària, secundària i batxillerat. "La repetició es considerarà una mesura excepcional que s'adoptarà, en tot cas, de manera col·legiada per l'equip docent en funció de l'evolució acadèmica de l'estudiant, globalment considerada, sense que pugui ser la causa únicament les possibles matèries que puguin quedar sense superar", apunta el decret. El Departament d'Educació estudia si cal adoptar o no aquestes mesures de flexibilització.

La secretària general d'Educació, Núria Cuenca, ha explicat que estan estudiant "les necessitats o no" de fer les flexibilitzacions que el Ministeri d'Educació ha anunciat. La secretària ha explicat que a partir d'ara -i després de centrar-se més en l'àmbit organitzatiu-, el Departament d'Educació començarà a donar pautes als centres en relació a criteris més pedagògics.

Cuenca ha situat que s'ha de tenir en compte el context actual, els sis mesos sense formació presencial que han tingut els alumnes i la situació emocional. "No estem parlant d'escurçar matèries o currículum sinó de prioritzar o potenciar competències que en el moment actual cal potenciar", ha declarat.