El més concorregut sol ser l'església, ajuntament o jutjat, així que convé començar per aquí. A partir de la dates alternatives que puguem aconseguir encaixarem les altres peces del trencaclosques. L'ideal és aconseguir tot el que hem escollit en primera opció en quant a llocs de celebració. La data Així, un bon pla és començar a decidir quan abans millor i així trobarem més dates lliures. La immensa majoria dels nuvis rebutja els mesos més freds per al seu gran dia, com poden ser els compresos entre novembre i març. Les temperatures baixes impossibiliten el lluïment de núvia i convidats i no bé de gust celebrar l´aperitiu a l´exterior.

Per contra, i per als pressupostos més ajustats i fins i tot en algun establiment podem trobar uns preus millors. Les parelles més convencionals, elegiran la primavera -romàntica per naturalesa-, estiu o la tardor, aquest darrer, cada vegada és menys menyspreat. Prima que els nuvis gaudeixin de bon temps, fugint de la temuda pluja, i que els convidats puguin lluir les seves millors gales, que es mostren millor amb temperatures acollidores. Maig, juny, juliol i setembre són així els mesos que tenen més demanda. Abril i octubre, principi i final del bon temps, estan però cada vegada més demanats. I és que res garanteix el bon o mal temps. Pel que fa al dia de la setmana, com sempre, les estrelles són els divendres i els dissabtes ja que són les jornades en que la majoria de mortals fan festa.També és alternatiu diumenge al matí. Els altres dies de la setmana acostumen a estar descartats per motius laborals, toti que en alguns casos la tarda o el vespre de divendres també és una opció. Pel que fa a l´hora de la celebració, la nit guanya terreny al dia.

El final de la tarda s'ha convertit en un lloc més màgic del dia per a les unions i les posteriors celebracions. I a més, en moltes ocasions permet que la festa s´allargui fins a altes hores de la nit. Com avantatges de celebrar el el casament i el posterior banquet en forma de dinar destaca la de no obligar als convidats forans a pernoctar, podent tornar als seus llocs d'origen el mateix dia. Una altra virtut és la poder oferir un àpat més copiós que durant la nit, on els estómacs es ressenten més. També hi ha salons i cases que es poden llogar que solen fer millors preus durant el dia que durant la nit. L´elecció final per part dels nuvis sol venir ja decidida moltes vegades per la combinació església-ajuntament-Jutjat i restaurant o saló de banquets, que ofereixen els seus horaris lliures i són els nuvis els que han d'ajustar-se a ells. En certs restaurants de renom hi ha llistes d'espera d'anys, i els hotels de més prestigi poden tenir les seves agendes compromeses. De qualsevol manera, aquesta és una elecció que ha de prendre's atenent a les necessitats d'organització, convidats i logística. Si queda marge per a l'elecció, dependrà del gust dels nuvis.