Casar-se no passa de moda però sí que és cert que els casaments s'adapten a cada moment. La majoria de cerimònies no són religioses sinó civils, i moltes parelles opten per fer-les en el mateix indret on faran el convit. Per això la recerca d'un lloc idíl·lic es converteix en una prioritat, lligada, això sí, a una bona cuina. Les opcions passen per buscar restaurants amb menjadors pensats per a celebracions i jardins apropiats per fer-hi convits; o masies i castells amb encant especial per a la cerimònia i l´àpat, a base de càtering.

El propietari i cuiner del restaurant Ospi, de Sallent, Òscar Piedra, explica que el seu cas és un exemple que actualment les parelles «el primer que busquen és un lloc amb un entorn bonic i una decoració acurada, això lligat al fet que el menjar sigui bo». A part de portar el restaurant es dediquen al món del càtering i cuinen per a esdeveniments, celebracions i casaments. Aquest 2017 n'han fet 44 i per al 2018 ja en tenen contractats més d'una quarantena, i calcula que arribaran als 50. La major part dels càterings de casament que fan són a l'Oller del Mas, «el 90%», concreta, i la resta en altres indrets de la comarca que sol·liciten els seus serveis. I és que, a part d'oferir l´àpat, «majoritàriament són sopars», s'encarreguen d´organitzar tota la cerimònia (amb decoració...) si els futurs nuvis així ho prefereixen. «D'aquesta manera tanquem el cercle, sempre al servei del client i sent propers, cosa que valoren molt les parelles», destaca Piedra.

A l´hora d´escollir el menú, la majoria de nuvis continuen optant per l'estructura clàssica d´aperitiu, primer plat, segon plat i postres. «Es fan més sopars que dinars», diu Piedra, i «nosaltres el que intentem és que escullin plats lleugers, perquè abans els comensals fan un aperitiu complet». Uns aperitius on cada vegada tenen més presència els bufets i el show cooking, que és la modalitat de cuinar o preparar els productes davant dels convidats. «Funciona molt bé i en el nostre cas apostem per un aperitiu variat i equilibrat, sense farines ni fregits, tant pel tema d´intoleràncies alimentàries com per evitar que la gent s'assegui a taula amb la panxa massa plena», argumenta Òscar Piedra.

Pel que fa al primer i segon plat, s'aconsella fer-ne un de peix i un de carn, «que prèviament, i després d´un tast, escullen els nuvis». Després, les postres endolceixen l´àpat nupcial, que generalment va acompanyat de moments de música i bon ambient.

Les sales interiors o els espais a l´aire lliure habilitats per als àpats són tota una festa que després s'allarga amb ball, amb temes musicals que animen joves i grans. «Fer casaments és agraït», destaca Piedra, satisfet que aquesta branca del negoci li funcioni bé, just quan fa deu anys que va obrir el restaurant Ospi a Sallent. Dos anys més tard es va començar a introduir en el càtering i avui en fa per a festes i casaments, i també menús diaris per a una quinzena d´empreses.