Amb un millor llançament de 70,48 metres, el navarclí Jordi Sánchez (FC Barcelona) va revalidar ahir el títol de campió d'Espanya d'hivern de llançament de javelina en la competició celebrada al Centre d'Alt Rendiment de Lleó. La segona plaça va ser pel jove Pablo Bugallo (CAP Alcobendas), medalla de bronze en el mundial juvenil celebrat el passat estiu a Donetsk (Ucraïna). Bugallo va llançar 67,38 m (lluny dels 70,76 m de principi de temporada quan es va quedar molt a prop de la millor marca júnior); el tercer classificat va ser Borja Barbeito (Playas de Castelló) amb 64,38 m.

Èlia i Níria Pascual, 4a i 5a

En la classificació femenina de javelina, les germanes anoienques Èlia i Níria Pascual (independents), van aconseguir la quarta i cinquena posició, amb 47,26 m i 46,08 m, respectivament. La primera plaça la va ocupar Nora Aida Bicet (València Terra i Mar) amb 54,52 m, seguida de Lídia Parada (Atlética Barbanza) amb 51,84 m i d'Arantza Moreno (FC Barcelona) amb 51.75.

Els campions en les altres modalitats en aquests Campionats d'Espanya de llançaments llargs van ser: en disc, Frank Y. Casañas (Playas de Castelló) amb 61,32 m i Sabina Asenjo (FC Barcelona) amb 55,45 m i en martell, Javier Cienfuegos (At. Montijo) amb 73,96 m i Laura Redondo (FC Barcelona) amb 67,57 m, en aquest cas davant de la també catalana Berta Castells (València Terra i Mar) amb 65,52 m.

També es va realitzar un control de pes destacant la participació de l'atleta d'Úrsula Ruiz, seleccionada per competir properament al Mundial de Sopot.