La manresana Núria Picas es va proclamar vencedora de l'onzena edició de la Transgrancanaria, una de les cinc proves del circuit mundial North Face de curses de muntanya i que ahir va reunir 2.850 corredors de 40 nacionalitats.

Sobre un recorregut de 126km que creua l'illa des d'Agaete, al nord, fins al mític far de Maspalomas, al sud, Picas va obtenir una estratosfèrica marca de 16 hores i 44 minuts. Canepa Francesca i la brasilera Fernanda Maciel, segona i tercera respectivament, poc van poder fer davant el rime imposat per la corredora catalana, que els va treure més de 45 minuts de diferència.

En homes, Ryan Sandes, campió de la modalitat advanced de la cita de Gran Canària l'any passat, va completar els 125 quilòmetres amb 8500 metres de desnivell amb un temps de 14 hores i 27 minuts. El sud-africà, primer a arribar a la meta, va superar el francès Julien Chorier (14:36:28) i el nord-americà Timothy Olson (14:39:03). Per la seva banda, el grancanari Yeray Durán va ser quart (15:06:54).

La prova advanced, de 82 quilòmetres, va ser dominada en la categoria masculina pel català Pau Bartoló, qui va derrotar al prometedor Zaid Ait Malek i a Cristofer Clemente. Leire Aguirrezabala, actual campiona d'Espanya, es va imposar amb autoritat en l'apartat femení.

Cal destacar que per primera vegada aquest any la cursa de la Transgrancanaria forma part del prestigiós circuit mundial d'ultra trail, compost per les deu millors carreres de més de 100 quilòmetres de tot el planeta.