Igualada va ser la ciutat escollida per inaugurar la desena edició de la VolCat, una de les cites més rellevants del mountain bike Internacional. La capital igualadina no només va ser la sortida de la primera etapa, sinó també l'arribada, on els primers de creuar la línia de meta van ser Thiago Ferreira i Anna Villar, del Tomàs Bellès.

A les 9.30 del matí es va donar el tret de sortida a la primera de les tres etapes que conformen la VolCat. Igualada acollia la sortida i l'arribada de la prova en un gest de gratitud de l'organització cap a una ciutat que sempre ha mostrat el seu suport a la prova. Prop de 400 participants, vinguts de fins a 8 països diferents van posar color a una jornada marcada per un recorregut de 48 km, tècnic i molt exigent.

El primer de donar un cop d'efecte va ser el corredor portuguès Thiago Ferreira, guanyador de l'edició de l'any passat. Ferreira va marcar un fort ritme a la primera part de la cursa, el qual ningú més el va poder seguir. Mentre, per darrere seu, un grupet de vuit corredors intentaven fins a l'últim moment reduir l'avantatge que portava Ferreira al quilòmetre 30, d'un minut i mig.