SUPER COPA MASCULINA

El CB Esparreguera tornarà a ser equip d’EBA

Els del Baix Llobregat nord recuperen la categoria perduda l’any passat i jugaran demà el partit definitiu de la Final Four

Jugadors i afició celebrant l'ascens al mig de la pista

Jugadors i afició celebrant l'ascens al mig de la pista / Oscar Bayona

Esclat de joia i alegria al Nou Congost. El Tenea CB Esparreguera ha certificat el seu retorn a Lliga EBA superant en la primera semifinal de la Final a Quatre al Club Natació Sabadell. Jugadors i membres de la grada jove esparreguerina han celebrat plegats al centre de la pista un triomf patit fins al darrer segon, on l’experiència i la bona defensa van ser claus.

Els primers minuts del duel han estat marcats pels nervis. L’ascens a Lliga EBA era un gran premi i als jugadors d’ambdós equips se’ls encongia lleugerament el canell. Tant era així que els dos primers punts de sabadellencs i esparreguerins ha tardat al voltant de dos minuts en pujar a l’electrònic. També tardaven a arribar les rotacions, però quan han xafat parquet els primers secundaris dels del Baix Llobregat nord, el ritme s’ha capgirat. Les transicions funcionaven i només el desencert en el tir lliure els impedia traslladar l’avantatge mostrat sobre el parquet, al marcador.

Després d’un intercanvi de cops, els esparreguerins han endurit la seva defensa. Els sabadellencs s’encallaven, i no aconseguien trobar la clau que obria el plantejament dels del Baix nord. La dinàmica ha transcendit el descans, però un parell d’errades consecutives dels de Norberto Guerra han permès que els sabadellencs entressin al partit abans d’iniciar el darrer i definitiu període.

El partit s’ajustava i els nervis estaven a flor de pell. Els esparreguerins sumaven des de la llarga distància, mentre que els del Vallès Occidental ho feien des de sota la cistella amb generacions d’u contra u o blocs directes. Els minuts es consumien, i cap dels dos conjunts consolidava rentes suficients per trencar el partit. El primer ascens s’havia de decidir en un cara o creu final. I aleshores, la bona defensa del conjunt esparreguerí i l’encert des dels 4,60 els han acabat d’impulsar fins a la victòria.

TENEA CB ESPARREGUERA: Campaña 11, Barquets 13, Roig 16, Raventós 5, Dias 15 -cinc inicial- Sellarès 6, Roy, Rosàs 1, Joya, Gonzalez 3 i Almirall 3.

CLUB NATACIÓ SABADELL: Clape 17, Sanahuja 3, Hagenares 6, Deix 14, Bello 4 -cinc inicial- Lorenzo 8, Arellano 2, Junyent 2 i Reyes 10.

ÀRBITRES: Rodríguez i Tello

PARCIALS: 14-13, 36-25 (descans), 48-48, 73-66