Tot i que la pràctica totalitat de la plantilla blaugrana i el seu entrenador, Gerardo Martino, van donar per acabada la lliga dissabte a la tarda, després de l'empat contra el Getafe, els resultats d'ahir dels dos equips de Madrid deixen una possibilitat bastant clara als blaugrana de ser campions. De fet, si no hagués marcat Cristiano Ronaldo un espectacular gol amb el taló en temps de descompte del Madrid-València, l'actual campió hauria passat a dependre d'ell mateix. Ara, però, haurà de guanyar els dos partits que li falten i esperar una ensopegada del Reial Madrid.

Els blancs condicionen

Així, si el Barça guanya els dos partits que li queden, diumenge que ve al camp de l'Elx i en l'última jornada contra l'Atlètic de Madrid, sumaran un total de 91 punts, els mateixos que tindran els matalassers, als quals superarien a la classificació per la diferència de gols particular entre els dos equips. El problema, però, radicaria en el fet que el Reial Madrid pot arribar als 92. Per aconseguir-ho, ha de vèncer dimecres en el partit endarrerit que té al camp del Valladolid, guanyar diumenge que ve al camp del Celta i aconseguir els tres punts l'últim dia, amb la visita al Bernabéu de l'Espanyol.

L'Atlètic mana

En aquest final de campionat, però, l'únic que encara depèn d'ell mateix per ser campió és l'Atlètic de Madrid. Els matalassers seran campions si guanyen un partit i n'empaten un altre. En fer quatre punts, en sumarien 92. Serien inatrapables pel Barça, que només en sumaria 4, i acabarien empatats amb el Reial Madrid, que també en tindria 92 però que queda en mala posició per culpa del gol averatge general entre els dos equips.

El Reial Madrid és, dels tres, el que ho té més malament, ja que ha de dependre de les ensopegades de l'Atlètic de Madrid. A més, si els blanc-i-vermells guanyen diumenge que ve al Màlaga, al Barça li pot interessar forçar un empat en el darrer partit al Camp Nou per evitar que el gran rival històric es proclami campió.