El porter Marc André ter Stegen, nou fitxatge del Barcelona, és amb 22 anys una de les grans promeses del futbol alemany, un porter amb perspectives d'arribar a la titularitat de la selecció absoluta.

Nascut el 30 d'abril del 1992, Ter Stegen va arribar als quatre anys a les categories infantils del Borussia Mönchengladbach, on va fer tota la seva formació fins que el 2009 va signar el seu primer contracte com a professional.

El 2011 l'entrenador suís Lucien Favre li va donar la titularitat, quan l'equip era al mig de la lluita contra el descens, com a part d'una renovació que va fer que el Gladbach acabés aconseguint la permanència amb dificultats.

Ter Stegen va ser una de les figures claus d'aquella gesta i seria també un dels pilars de l'equip en la següent temporada, en què el Gladbach va ser l'equip sorpresa i va acabar la Bundeslliga en el quart lloc.

Aviat ter Stegen va començar a ser considerat com una de les grans promeses del futbol alemany i va començar a aparèixer amb freqüència en les llistes del seleccionador Joachim Löw, qui, no obstant això, no l'ha inclòs en la convocatòria provisional per al Mundial del Brasil.

En realitat, la seva carrera com a internacional absolut no ha estat afortunada. El seu debut amb la selecció, el 26 de maig de 2012, es va saldar amb una derrota per 5-3 davant Suïssa.

Del seu segon partit internacional va quedar una escena que l'acompanyarà segurament tota la vida, un penal parat a Lionel Messi, però després va encaixar tres gols per a l'1-3 final davant l'Argentina a Frankfurt.

En el seu tercer partit, un amistós contra els EUA a Washington, va encaixar quatre gols per a una derrota final per 4-3. El primer gol el va marcar ell mateix en pròpia porta després de deixar que una devolució inofensiva de Benedikt Höwedes llisqués sobre la seva porta.

Malgrat això (el seu quart partit com a internacional es va saldar almenys amb un 0-0 davant Polònia), el seu rendiment en el Gladbach, els seus grans reflexos i la seva increïble i primerenca maduresa han fet que el segueixin considerant com un dels porters del futur.

El 2012 va ser elegit com el millor porter de la Bundeslliga. L'exporter internacional alemany Jens Lehmann ha dit diverses vegades que la lliga espanyola és el destí perfecte per a ell.