El Reial Madrid va empatar ahir la final de la Lliga Endesa amb una victòria que va ser merescuda, ja que va dominar durant tot el partit. Els pivots blancs van explotar la poca contundència dels Tomic, Lampe i Lorbek. A més, la diferència en els tirs lliures intentats, fruit, segurament, de la pressió del tècnic Pablo Laso en la prèvia, i la ineficàcia en el llançament barcelonista en algunes fases, sobretot a la primera part, van determinar el resultat final.

El Reial Madrid va començar amb més intensitat el partit, conscient que calia atacar i, sobretot, defensar millor que el Barça per evitar els 98 punts que va rebre en el primer partit i tenir més possibilitats de victòria. Això es va veure en els primers atacs, que van finalitzar amb una sèrie de rebots en atac i el primer triple del partit, obra de Darden. Els locals van aconseguir onze captures més que els blaugrana en la primera meitat i això, juntament amb el desencert català des de la línia de 6,75, va deixar la tendència molt favorable als locals.

Així, Nachbar i Papanikolaou van cometre dues faltes molt aviat i el Madrid va aconseguir les primeres diferències de sis punts (14-8). Res comparat amb el que estava a punt de succeir. Enmig de concert arbitral, els homes d'un Pablo Laso que serà operat avui del tendó d'Aquil·les van posar-se ferms en defensa. Bourousis va anotar sis punts seguits i en va donar deu d'avantatge al seu equip (18-8) alhora que Rudy feia la segona falta.

La tendència va continuar i, tot i que Víctor Sada, que ja havia entrat a la pista, va trencar un parcial de 10-0 que havia donat el màxim avantatge als madrilenys (20-8), el relleu dels maldecaps blaugrana en la pintura el va prendre Salah Mejri, que va anotar el 24-14 amb el qual es van tancar els primers deu minuts.

Mal a la zona

Al segon període els mals blaugrana van continuar en dues variables: els errors en els llançaments i la complaença sota les cistelles. Tot i que un intercanvi de cistelles va fer rebaixar la diferència a sis punts (28-22), Mejri continuava guanyant la partida a Tomic. El pivot blanc intimidava i anotava vuit punts, una xifra molt per damunt de la seva mitjana, en els primers vint minuts. El Madrid continuava anant sovint a la línia de personal i un bàsquet amb rebot ofensiu de Niko Mirotic situava el 40-28 que retornava la màxima diferència al marcador. Llavors, mig minut abans del descans, van arribar els primers tirs lliures barcelonistes, tres, dels quals Navarro en va fallar un per deixar el 40-30 al descans.

Dins del partit

En el tercer quart, el Barça va passar el pitjor i el millor moment en poca estona. El Reial Madrid va sortir dominant el ritme de joc i, malgrat un triple de Nachbar (46-37), va basar-se en el gran moment de Rudy Fernández per aconseguir la màxima diferència del partit (52-37). El jugador mallorquí va marxar a la banqueta amb un cop a la cama i disset punts anotats.

Era el pitjor moment del partit, però aquí el Madrid es va col·lapsar. Xavi Pascual va introduir una defensa en zona que va trenca els blancs en atac. Lorbek va anotar un triple que va iniciar un parcial de 0-9 favorable als barcelonistes, que es van arribar a posar a cinc punts (56-51) després d'una cistella de Tomic. Dos tirs lliures anotats per Bourousis van fer que el darrer descans veiés set punts de diferència per als de Laso.

Triples decisius

El Barça va entrar al partit amb un triple d'Oleson que situava el 58-54, però aleshores va arribar l'estrebada definitiva dels blancs. Tres triples seguits, dos de Sergio Rodríguez i un de Carroll, van tornar a donar dotze punts de diferència (69-57) que ja no van poder ser remuntats, tot i els esforços finals.