La gespa de les pistes de l'All England Club ja estan preparades per acollir el tercer grand slam de l'any, el torneig de Wimbledon. Rafa Nadal arriba amb la moral alta després de vèncer al Roland Garros, mentre que Dokovic i Murray, finalistes l'any passat en el torneig londinenc, buscaran un triomf que trenqui la dinàmica del balear.

Rafael Nadal torna a Wimbledon disposat a espantar els fantasmes que se li van aparèixer en les dues últimes edicions del torneig, quan se'n va anar a casa a les primeres rondes. A l'horitzó, però, apareix inevitablement el propòsit d'apropar-se als 17 grans tornejos que acumula el suís Roger Federer (Nadal en té 14, tants com Pete Sampras).

L'altre aspirant a endur-se el campionat és Djokovic, que sembla estar recuperat de les molèsties al canell i que arriba dolgut per la derrota davant Nadal en una esgotadora final a París. A la part alta de les apostes també hi ha el britànic Andy Murray, guanyador l'any passat a l'All England Club, que es presenta per primera vegada a Londres sense la pressió afegida de ser l'etern aspirant.