Punt final. Espanya va posar ahir el colofó de tràmit al seu amarg pas pel Mundial del Brasil. La campiona ha demostrat que ja ho havia fet tot fa quatre anys i que molts dels homes que s'havia endur Del Bosque cap a terres brasileres ja no estaven, ni de cap ni físicament, per competicions d'aquesta volada. És clar que ningú o gairebé ningú es va atrevir a dir ni piu abans del campionat. Ahir, amb la vella guàrdia al davant i sense un Diego Costa que s'ho va mirar des de fora, la selecció espanyola posava el darrer capítol a una etapa de grans èxits (un mundial i dues eurocopes) que no ha tingut el final esperat. La convidada de pedra era Austràlia, la qual va encaixar una clara derrota en un partit que va començar dominant i en el qual va acabar donant alguna puntada de peu. El més plàstic va ser el gol de Villa, que també va oferir l'estona de més emoció amb els seus plors quan va ser substituït.

Entre les principals novetats que va introduir Del Bosque hi havia la presència en punta de David Villa i de Fernando Torres, buscant el gol que s'havia resistir (només s'havia marcat de penal) en els partits amb Holanda i Xile. En tot cas, van ser els australians els que van sortir amb més empenta a l'Arena de Baixada de Curitiba i van ser més incisius sobre la porta de Reina, ahir relleu d'Iker Casillas. Els llançaments i centrades, però, no van trobar l'objectiu.

De mica en mica, els espanyols es van fer més amos de la situació. Les accions més coordinades van dur les ocasions de gol a l'altra porteria, en aquest cas de Ryan. Villa era un dels més actius i Jordi Alba va estar molt a punt d'inaugurar el marcador en una combinació entre Villa i Torres que el lateral va culminar amb una rematada dins l'àrea que Ryan es va poder treure del damunt. Va ser tan sols el pròleg de l'1-0 que arribaria una estona després, en el minut 36 de joc. La jugada la va iniciar Iniesta, que va servir a Juanfran, que va arribar fins a la línia de fons i va centrar enrere, on Villa, amb tota la picardia, va tocar d'esperó i va anotar una diana molt plàstica. Amb el rival força tocat des del punt de vista moral, els homes de Vicente del Bosque es continuaven acostant amb perill i un xut amb la cama dreta de Koke va estar a punt de significar el 2-0. Els australians es mostraven ara amb molta por però es va arribar al descans sense que hi hagués més novetats.