El FC Barcelona ha arribat a un acord per al traspàs del porter xilè de la Reial Societat Claudio Bravo, que vestirà de blaugrana les pròximes quatre temporades, ha informat avui el club català.

El xilè, concentrat amb la selecció del seu país en el Mundial del Brasil, ha vestit la samarreta de la Reial Societat durant vuit anys.

Encara que les xifres del fitxatge no s'han fet oficials, pel que sembla el Barcelona pagarà al club donostiarra 12 milions d'euros.

En un principi, el club català va començar oferint 8 milions d'euros i més tard 10 milions i al blaugrana Jonathan Dos Santos.

A pesar de l'anunci del FC Barcelona, l'entitat catalana no ha ofert cap dada més, a l'espera del destí de la selecció de Xile en el mundial, per informar del dia de la presentació.

El porter xilè, de 31 anys i 1'85 metres d'altura, és capità del combinat sud-americà i es troba disputant el mundial del Brasil, on el seu equip ha accedit als vuitens de final després d'haver-se classificat al costat d'Holanda en el mateix grup que Espanya, la gran derrotada d'aquest grup.

Amb la contractació de l'exporter de la Real, el Barcelona tanca el seu tercer fitxatge aquesta pretemporada, després d'haver-se fet ja amb els serveis d'un altre porter, l'alemany Marc-André ter Stegen, i del migcampista croat Ivan Rakitic. A ells, també se suma el fitxatge del nou entrenador, Luis Enrique Martínez, que ocuparà el càrrec que ha deixat l'argentí Gerardo 'Tata' Martino.

Després d'un mes d'haver conclòs la Lliga, el Barcelona s'està prenent el seu temps per confeccionar l'equip de la temporada que ve, i encara que es preveuen moltes més arribades, la línia de porteria ja la té tancada amb els dos porters fitxats, a causa de les baixes de Víctor Valdés i José Manuel Pinto.

Una altra línia que necessita urgentment incorporacions és la defensa, on la baixa de Carles Puyol ha aprofundit encara més en la necessitat que arribin un o dos centrals més. Per ara, el Barcelona segueix sense concretar un nom en aquesta ubicació, i només apareix en alguns mitjans l'interès recent pel colombià Juan Guillermo Cuadrado (Florentina).

La possible marxa de Xavi Hernández, i la ja confirmada de Cesc Fàbregas (Chelsea), també ha generat una gran necessitat d'arribada de jugadors per a la medul·lar. El primer fitxatge ha estat el del croat Ivan Rakitic, encara que de la mà de Luis Enrique el Barcelona ha repescat del Celta una de les perles del planter català, Rafinha Alcántara.

El Barcelona també ha mostrat interès per ampliar la seva davantera. El primer moviment que ha operat ha estat recuperar al cedit Gerard Deulofeu (Everton), mentre que als últims dies els noms de l'uruguaià Luis Suárez (Liverpool) així com el de l'argentí Gonzalo 'Pipita' Higuaín (Nàpols) s'han unit al Barça, encara que amb xifres de traspàs milionàries.

Queda, d'una altra banda, la concreció de sortida de jugadors que si bé el Barcelona no ha assenyalat directament, sí que han aparegut en alguns mitjans com a possibles traspassos, cas de Dani Alves, Pedro Rodríguez o el xilè Alexis Sánchez.