Rafa Nadal, número 1 mundial, es va refer ahir d'un primer set en contra en el seu debut al torneig de Wimbledon, a Londres, davant el

jugador eslovac Martin Klizan, el 51 del rànquing. Aquest va sumar la primera mànega al seu favor per 4-6 però després ca acabar cedint per un triple 6-3 amb una lluita de gairebé tres hores.

"És com si comencés de zero, fa la impressió que jugués en herba per primer cop", va manifestar un Nadal que en els dos últims anys no ha tingut resultats apreciables en el torneig de Londres. Eliminat a les primeres rondes en el 2013 i en el 2012, Nadal intenta abastar en aquesta ocasió les rondes finals i, inclús, aspira a guanyar per tercer cop el trofeu. Nadal va assolir ahir la victòria número 700 en tota la seva trajectòria professional, unes dades que només han assolit deu tennistes en tota la història. Al proper partit a Londres, Nadal es veurà les cares amb el txec Lukas Rosol (52 del rànquing), que va ser qui el va eliminar a Wimbledon, en segona ronda, fa dos anys.

Ahir, també es va imposar el suís Roger Federer, set vegades guanyador a Londres. La seva víctima va ser Paolo Lorenzi i el marcador, un aclaparador 6-1, 6-1 i 6-3 en una hora i 33 minuts. Va ser un bon dia per als espanyols ja que tant Marcel Granollers com Feliciano López van passar ronda en el quadre masculí. I quant al femení, ho feien Carla Suárez, Sílvia Domínguez i Sílvia Soler.