D

esprés de dues setmanes de votacions per establir els equips inicials per al partit de les estrelles, conegut popularment com l'All Star, Pau Gasol i Marc Gasol figuren com a titulars provisionals en la conferència Est i Oest respectivament. Aquests són els primers resultats que es publiquen i hi ha temps per votar fins el 19 de gener, però si les xifres no varien gaire els germans de Sant Boi de Llobregat es veuran les cares al al Madison Square Garden de Nova York la nit del 15 de febrer.

És un dels espectacles més mediàtics dels Estats Units i un partit que acapara unes audiències milionàries arreu del món. L'All Star és espectacle per als aficionats al bàsquet i prestigi per als jugadors que el juguen. Són molts els que aspiren a estar entre els dotze seleccionats per jugar amb l'equip d'una conferència, però són pocs els que ho fan, i menys com a titulars. Pau Gasol aspira enguany ser all-star per cinquena vegada mentre que en Marc ja va ser al d'Orlando, el 2012.

El líder absolut de les votacions és el millor jugador de la lliga, LeBron James (Cleveland Cavaliers), que ell sol acumula 552.867 vots. L'exjugador dels Miami Heat conforma juntament amb Carmelo Anthony (New York Knicks) i Pau Gasol (Chicago Bulls) el grup d'alers-pivots de la Conferència Est. L'ex del Barça manté una distància molt àmplia de quaranta mil vots amb Chris Bosh, el quart pivot més votat i que podria treure-li la plaça. L'equip inicial el completarien John Wall (Washington Wizards) i Dwyane Wade (Miami Heat).