"Un gran entrenament avui!". Aquesta frase va aparèixer dissabte al compte d'Instagram de Leo Messi. L'argentí, protagonista negatiu ara fa només quinze dies, feia un comentari que demostrava que l'ambient ha canviat al Camp Nou. Es diu que es juga com s'entrena. Després d'una sessió que, segons el jugador, va ser tan bona, només podia arribar un bon partit. I així va ser. Han passat quinze dies del desastre d'Anoeta, que va comportar la guerra entre el crac i Luis Enrique, la fulminació de Zubizarreta i la convocatòria d'eleccions. Molt poc temps, però canvi de sensacions. El Barça ha de millorar coses. Alguns jugadors com Busquets o Luis Suárez s'han d'afinar ràpidament de cara a partits de més entitat. Però ara sí que sembla que s'ha trobat un camí pel qual circular.

Ahir a la Corunya, Luis Enrique va sortir amb l'equip de gala, el mateix que tan bé va jugar contra l'Atlètic de Madrid i el que, en teoria, s'ha de conjuntar per aconseguir bons resultats en els propers compromisos. I la posada en escena va ser espectacular. El Barça va jugar uns primers vint minuts abassegadors, amb un pressió molt alta, recuperant la pilota molt amunt, asfixiant el Deportivo i amb moltes ocasions per sentenciar.

L'ofensiva va iniciar-se per la banda de Neymar, enorme ahir, que va delectar l'afició amb una gran ruleta que va acabar sense conseqüències. Luis Enrique va voler explotar la debilitat del lateral Juanfran per penetrar per aquesta zona. La primera ocasió va arribar des de l'estratègia. Rakitic serveix un córner ras al punt de penal i Messi obliga Fabricio a fer una gran intervenció. A la segona ja no va fallar. El mateix croat agafa una pilota a la línia de mitjos per la banda dreta i centra. Neymar és en fora de joc, però no Messi, que entrant des de darrere connecta un esplèndid cop de cap a la xarxa.

Entrant per totes bandes

Cuenca va intentar reaccionar pel Depor tot seguit, però el Barça continuava atacant. Iniesta no va saber acabar una acció per la dreta i, al minut 21, Luis Suárez va errar una ocasió clamorosa. Cap al minut 25, Cavaleiro va driblar Piqué i va errar tot sol. Va iniciar uns minuts d'encert local que va poder acabar en empat per una errada en un córner de Rakitic. Va ser un miratge perquè tot seguit va arribar una nova tanda d'ocasions blaugrana. Luis Suárez va trencar el fora de joc però va errar quan el més fàcil era passar-la a Messi. Tres minuts més tard, va arribar el segon.

Va ser en una acció de tiralínies en què Neymar entra per l'esquerra, aprofita el desdoblament de Jordi Alba per centrar, Suárez la toca de rebot amb el taló i Messi, amb un toc subtil, supera per dalt Fabricio. Tot seguit, Sidnei va poder marcar, però abans del descans, xut massa alt del mateix Messi i enèsima errada de Luis Suárez, desafortunat de cara a gol.

La segona meitat va durar els setze minuts que va trigar Messi a fer un golàs després d'un córner, amb un xut fort i creuat. Abans, només havia inquietat el Depor en un possible penal de Mascherano a Medunjanin i en una rematada de Juan Domínguez que va aturar Claudio Bravo.

Suárez, desafortunat

La mitja hora següent va consistir en reservar jugadors i mirar a veure si Suárez feia un gol. L'ex del Liverpool, negat de cara a porteria, va errar tres ocasions més, la més clara de les quals va aturar Fabricio. Enmig, el quart gol del Barça, en una centrada d'Alves que Lopo va fer rebotar en Sidnei de manera lamentable. Feia temps que el Barça no tenia un desplaçament tan tranquil i, més enllà de la indubtable feblesa del rival, no és sobrer reconèixer que alguna cosa dins l'equip ha canviat.