El president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas, va afirmar ahir que l'acte que imputa el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, "té importants errors jurídics" i considera que no ha de dimitir per la imputació. Segons Tebas, "com a jurista crec que l'acte té importants errors jurídics, perquè parla de l'impost de la renda del 2014 i perquè sigui delicte es pot haver ingressat fins al 31 de gener del 2015. Em sorprèn que en dos o tres dies es pugui imputar una persona quan n'hi havia molts per resoldre aquest problema. No ho veig dins del que és habitual dins l'àmbit jurídic".

El president de l'organisme va afegir que, "sense que el Barcelona hagi passat una inspecció, em sembla una mica precipitat. Parlo com a jurista i de l'acte d'imputació a Bartomeu, que no és el mateix que el de Sandro Rosell".

Imputació i judici

Tebas va voler explicar els motius pels quals Bartomeu no ha de dimitir en el marc d'una jornada al Col·legi d'Advocats de Madrid sobre "Joc net i futbol professional", al costat del president del Consell Superior d'Esports, Miguel Cardenal. Segons ell, "per estar imputat no ha de dimitir ningú. Jo ho estic en dos procediments. Una cosa és estar imputat i una altra que t'obrin judici oral. Aquesta és la meva opinió jurídica i com a president de la Lliga. Crec que és un tema molt discutible fiscalment".

En canvi, Tebas no va estar al costat de Bartomeu sobre les suposades mans negres que estan atacant-lo, a ell i al Barça, per suposats comptes pendents polítics o esportius. Segons ell, "quan s'insinua sempre queda en la nebulosa. Jo crec que el nerviosisme pot portar a aquestes declaracions, però no veig la mà de Madrid al darrere, en absolut".