El cap de setmana que ve el futbol català es plantarà en vaga contra la situació fiscal a la qual es veu sotmès l'esport amateur per part del govern central. Així ho va decidir per unanimitat la junta directiva de la Federació Catalana de Futbol, que ahir va anunciar que l'aturada afectarà més de 1.000 partits de futbol i futbol sala, que són els ajornats i amistosos programats, ja que precisament els dies 14 i 15 de febrer ja era jornada de descans per Carnestoltes.

La vaga en totes les categories de futbol amateur i futbol base, incloent-hi el grup 5 de la Tercera Divisió, no serà l'única via de protesta que va anunciar ahir la federació, i és que a partir del dia 21 de febrer en cada jornada es farà un minut d'aturada reivindicativa per mantenir la protesta fins al juny. "O es fa ara, o no es fa. Si haguéssim de triar, hauríem triat l'última jornada de lliga. La decisió es va prendre i volíem fer aquesta aturada com més aviat millor", va puntualitzar el president de la federació, Andreu Subies, que va ser qui va oferir la roda de premsa conjuntament amb el secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau, i del president de a Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC), Gerard Esteva.

Defensa de l'esport amateur

L'objectiu de la vaga no és cap altre que protestar contra el tracte fiscal que està rebent l'esport amateur català. Els clubs, a partir d'ara, hauran de declarar des del primer euro i hauran de donar d'alta a la Seguretat Social els seus col·laboradors (tot i que de moment ningú està complint aquesta normativa, que va entrar en vigor l'1 de gener). "Des del 2012, l'esport català està patint una sèrie d'actuacions en l'àmbit estatal i territorial, sobretot en l'àmbit fiscal i de la Seguretat Social, que suposen un trasbals i un greuge comparatiu", va afegir Subies.