La Unión Deportiva Las Palmas es va classificar ahir per disputar el play-off final d'ascens a la lliga BBVA en un final de partit agònic, en què el seu rival, el Valladolid, va acabar amb nou jugadors, tal com havia succeït en l'anada, però en què va tenir una última oportunitat per classificar-se. Els insulars, que fins i tot van errar un penal en el temps afegit, seran segurament el rival del Girona en l'eliminatòria definitiva, amb el partit d'anada a l'estadi de Gran Canària i el de tornada, probablement, a Montilivi, els propers dimecres i diumenge, respectivament.

Això que no semblava que el Las Palmas hagués de patir tant després d'una primera part que va dominar i en què va tenir les millors ocasions. Javi Varas, el porter dels val·lissoletans, va mantenir l'equip de Rubi amb vida amb intervencions després de jugades de Jonathan Viera i Araújo.

A la represa, el Valladolid va mostrar més intenció ofensiva, amb arribades de Mojica i Hernán Pérez. L'equip canari, però, no s'arronsava i es va entrar en una dinàmica d'anada i tornada que va tallar l'àrbitre amb la segona targeta groga al mencionat Hernán Pérez, que deixava el Valladolid amb deu jugadors.

L'equip local va intentar aleshores adormir el partit i que es jugués poc. El Valladolid no podia arribar a la porteria de Raúl Lizoain i, a sobre, va veure com en un contraatac, ja en el descompte, Javi Varas feia caure Asdrúbal, cometia penal i era expulsat. Araújo, però, amb Jesús Rueda de porter va xutar alt i el mateix Rueda va disposar de l'última ocasió, però la seva xilena va anar fora.

Prohibit relaxar-se

Per la seva banda, el Girona, reforçat pel triomf aconseguit en l'anada a casa del Saragossa (0-3), espera rubricar avui, en la tornada, la seva presència en l'última eliminatòria de la fase d'ascens a la màxima categoria, el que intentarà impedir un rival que no es rendeix i que espera el miracle. " No hem de pensar en el resultat perquè encara no ho tenim tot fet. La gent que vingui que ho faci animant com si el resultat fos de 0-0", va dir un Pablo Machín que espera que no hi hagi excés de confiança en els seus homes.