Bàsquet/Lliga Endesa

Parker impulsa el Barça a una victòria molt soferta (96-86)

Els blaugrana s'avancen en la sèrie després de superar el partidàs de Guy i un Lenovo Tenerife que vencia a cinc minuts per al final

Jabari Parker intenta superar la defensa d'Edgar Vicedo

Jabari Parker intenta superar la defensa d'Edgar Vicedo / M. Graupera/ACB Photo

Agències. Barcelona

El Barça ha sumat el primer punt de la seva eliminatòria contra el Lenovo Tenerife després de guanyar per 96-86 un partit que havia arrencat bé i que s'ha anat complicant. L'actuació de l'estatunidenc Jabari Parker, ben ajudat pels triples d'Àlex Abrines, ha servit per desempallegar-se d'un conjunt canari en què els 34 punts de l'escorta Kyle Guy han estat a punt de ser determinants.

L'equip de Roger Grimau s'ha escapat a l'inici impulsat pel jugador d'Illinois i per un triple de l'habitualment infrautilitzat Joel Parra. Guy intentava mantenir amb vida els seus, però els locals anaven al primer descans amb dotze punts de marge (28-16).

De tota manera, i com sol passar aquesta temporada, aquesta distància, que ha crescut fins al 35-19 amb un triple de Laprovittola, no ha estat suficient. Malgrat que el Lenovo trobava a faltar Shermadini i Doornekamp, Guy seguia amb la seva exhibició i ha situat el seu equip a un punt alhora que Hernangómez no disposava de minuts en els locals.

La segona meitat ha estat igualada. S'han repetit empats a 63, a 66 i a 72 alhora que el pivot madrileny, amnistiat, feia mal a la zona. El Barça assolia cinc punts de renda (80-75), però sorgia Marcelinho i, entre ell i Guerra, donaven avantatge als seus a falta de cinc minuts (80-81).

En aquest moment ha sorgit Parker amb una esmaixada i ha tornat a liderar la recta final de partit. Entre ell, l'aportació dels txecs Satoransky i Vesely i un triple d'Abrines, han obert el forat definitiu. Dijous, segon capítol a La Laguna.

BARÇA: Rubio 2, Laprovittola 9, Parra 9, Parker 23, Vesely 10 -cinc inicial- Da Silva 5, Brizuela, Kalinic 5, Satoransky 8, Hernangómez 4, Abrines 19, Jokubaitis 2

LENOVO TENERIFE: Huertas 17, Guy 34, Cook 6, Abromaitis 4, Guerra 13 -cinc inicial- Vicedo 3, Fitipaldo, Salin, Diop, Stevic 3, Sastre i Álex López 6 

ÀRBITRES: Jiménez, Castillo i Alcaraz

PARCIALS:28-16, 50-46 (descans), 72-72, 96-86