La selecció estatal d'hoquei patins va patir ahir molt més del que s'esperava per superar Angola en el segon partit de la primera fase del Mundial, que es disputa a la regió francesa de la Vendée. L'equip de Quim Paüls va dominar una Angola reforçada per jugadors portuguesos i per algun argentí i va haver d'arribar a la tanda de penals per aconseguir els punts que li asseguren l'accés als quarts de final. La victòria de la nit de França sobre Holanda (0-7) fa que aquesta part del tracte ja estigui complerta. Ara caldrà millorar la solidesa i la fiabilitat per no haver de patir contra rivals de més entitat.

L'igualadí Ton Baliu no va participar en un partit que va començar amb Angola revolucionada, motiu pel qual es va gua-nyar dues targetes blaves amb un minut de diferència. Aquest fet va permetre a Espanya gaudir de dos llançaments directes i de les seves respectives superioritats.

Així, el surienc Josep Lamas va errar el seu llançament, però no va fer el mateix Pedro Gil, que estrena d'aquesta manera el compte golejador en el seu vuitè campionat del món.

Ocasions desaprofitades

Espanya no va aprofitar la superioritat tot i gaudir de bones ocasions i, un cop Angola va recuperar tots els seus efectius, va començar a adormir el partit.

Després del descans el guió no va canviar i, tot i que Espanya aconseguia generar ocasions, de vegades el porter Veludo i de vegades el pal impedien que els espanyols augmentessin la renda.

Així, en una contra aïllada, Vieira va empalar un fort tret que va provocar que la bola superés Aitor Egurrola. A partir d'aquí, els africans es van començar a sentir còmodes allargant cada cop més les seves possessions davant d'una defensa espanyola molt condicionada per no arribar a la desena falta, que hauria comportat un llançament directe en contra.

El final del partit va ser elèctric, amb tots dos equips demanant faltes i penals que els haurien donat oportunitats. A la pròrroga, Angola es va dedicar a deixar passar el temps. Espanya atacava amb tots els arguments, inclòs un llançament de Toni Pérez que va estavellar-se al pal tres segons abans del final. L'asturià, però, es podria refer en la tanda de llançaments. Amb tres errors per equip, va superar Veludo. Tot seguit, van errar els angolesos i Edu Lamas va sentenciar amb el seu tir. Avui, darrer partit de la primera fase contra Holanda, un partit que començarà a les quatre de la tarda.