Sergi Llull, autor de cinc triples sense error en el primer quart, va ser el catalitzador d'un Reial Madrid letal que va superar el Barça per vint punts de diferència i que es col·loca amb 2-0 en la final pel títol. Ara la sèrie viatjarà a Barcelona, on els blancs només tenen que guanyar un partit per tornar a proclamar-se campions de lliga i arrodonir el triplet.

El jugador format a Manresa Sergi Llull i els triples del Reial Madrid van ser els protagonistes estel·lars del primer quart del partit. El base-escorta menorquí va estar excels, amb cinc triples sense error en deu minuts que van deixar tocat i gairebé enfonsat el Barça. La defensa madridista va ser l'altre factor clau. El Madrid va demostrar tenir més fam, més ganes, més ànsia de victòria i tots se'n van anar encomanant fins deixar atordit el Barça amb un 31-20.

Rudy Fernández i KC Rivers es van unir a l'orgia triplista del Madrid per tancar un set de set immaculat al terme del primer període. L'efervescència d'un Llull desbocat, en el que podria ser el seu últim partit al Madrid, si es confirmen els cants de sirena de l'NBA i no s'arriba al cinquè partit, va disparar un Reial Madrid total i va aixecar l'eufòria dels aficionats que van omplir les grades del coliseu blanc.

Un Barça sense sang

Els de Xavi Pascual estaven absolutament desorientats. Algú havia de reaccionar i posar caràcter sobre el parquet i aquest algú va ser un inesperat Justin Doellman que va ser el més clarivident en atac. El Madrid va fallar el seu primer triple en el minut 15, 42-25, en el novè intent i tot i que que ja no va estar tan precís en el llançament va mantenir l'agressivitat en defensa, com si el partit estigués igualat. Però en realitat els blancs van marxar als vestidors amb un 49-32.

En el tercer acte, el Madrid, lluny d'especular amb el marcador, es va llançar obertament a trencar el partit amb Rudy i Felipe Reyes com a estilets, recuperant el màxim avantatge de 21 punts i superantlo en el minut 29, 75-53. Un triple des del centre de camp d'Àlex Abrines va deixar el marcador en 75-56 al terme del tercer quart.

En l'últim quart tot estava decidit. De fet, el partit havia durat deu minuts i el Barça mai s'havia arribat a creure la remuntada. Amb el 2-0 en la sèrie final els blancs tenen tres oportunitats de rematar el títol. La primera, dimecres al Palau.