Com calia esperar, Valentino Rossi serà present a Xest per competir pel seu desè títol mundial, vuitè en la categoria màxima. El pilot italià, que havia deixat anar que potser no assistiria al circuit Ricard Tormo perquè se l'estava perjudicant, i molt criticat per haver fet caure Marc Márquez en la darrera prova, a Sepang, va utilitzar el seu compte de Twitter per donar la notícia.

Així, en el missatge donava les "gràcies a tothom pel fantàstic suport. Llegir-vos m'ha ajudat a superar l'amargor i l'enuig. Des d'aquest moment treballem per València". Rossi només va ser sancionat amb tres punts al seu carnet de pilot i amb l'obligació de sortir des de l'última posició en la propera cursa després de protagonitzar una gran polèmica amb Márquez, a qui acusa de córrer per beneficiar Jorge Lorenzo en la lluita pel campionat. El pilot de Cervera no li ha respost directament, però ahir va deixar anar que "parlarem a València" després d'arribar a casa.

El suposat pacte

Mentrestant, després de la sorpresa inicial per l'acció de Rossi, la premsa italiana sembla que s'ha posat de part seva. El diari romà La Repubblica publicava ahir que Márquez i Lorenzo haurien pactat a Andorra, abans del Gran Premi d'Aragó, que col·laborarien perquè el mallorquí fos campió. El diari va escriure que aquest és "la trobada secreta que ha trastornat Rossi". El pilot italià va acusar Márquez, abans del Gran Premi de Malàisia, de ser "el gran aliat de Lorenzo. És el seu fan. Va estar jugant amb nosaltres a Phillip Island i no es va escapar per ajudar-lo". Rossi, però, no va comentar el fet que, en l'última volta, Márquez va avançar Lorenzo i li va prendre uns punts que poden ser decisius.