El pilot anglès Lewis Hamilton (Mercedes) va ser el més ràpid en la sessió de qualificació del Gran Premi dels Estats Units, que es disputa al circuit texà d'Austin. D'aquesta manera, Hamilton va firmar la novena 'pole' de la temporada i la número 58 de la seva carrera esportiva.

El britànic va firmar un millor registre de 1:34.999 en els darrers instants de la sessió i va poder superar en 216 mil·lèsimes el temps del seu company d'equip i líder del mundial, l'alemany Nico Rosberg, que va ser segon, i per tant també sortirà des de la primera línia de la graella. Darrere dels dos Mercedes van acabar els pilots de Red Bull: l'australià Daniel Ricciardo va ser tercer amb un temps de 1:35.509, mentre que l'holandès Max Verstappen va ocupar el quart lloc.

Tot seguit es van classificar els dos Ferrari, ja que el finlandès Kimi Raikkönen va ser cinquè i l'alemany Sebastian Vettel va finalitzar sisè. Tanquen les deu primeres plaçes l'alemany Nico Hülkenberg (Force India), el finlandès Valtteri Bottas (Williams), el brasiler Felipe Massa (Williams) i l'espanyol Carlos Sainz (Toro Rosso), que va declarar que "aquest resultat ha estat una de les millors sorpreses d'aquesta segona meitat de temporada".

Per la seva banda, l'asturià Fernando Alonso (McLaren-Honda) sortirà des de la dotzena posició. Al final de la sessió va explicar que "si podem remuntar als Williams i als Force India i acabar entre els set o vuit primers seria ideal, i per aconseguir-ho hem de realitzar una bona cursa i avançar posicions des de la sortida".