Jonathan Modesto, que té la doble nacionalitat espanyola i brasilera, no és un desconegut per al CE Manresa. Fa deu anys va aterrar al Congost com a jugador, encara amb Manel Sánchez a la presidència, i malgrat una etapa curta com a davanter blanc-i-vermell, va deixar petjada. Ara, el fill de l´exblaugrana brasiler Williams Silvio Modesto, conegut futbolísticament com a Bio, arriba de nou a la capital del Bages, hi ho fa amb un projecte ambiciós de professionalització del club sota el braç. Jonathan Modesto el pretén executar els propers anys amb l´aval econòmic del president José Luis Correa, que té la intenció d´allargar el seu mandat sis anys més a partir del proper juny.

Com arriba al CE Manresa en aquesta segona etapa, ara per gestionar el club?

Fa més o menys dos mesos, amb la lliga ja començada, vaig presentar el meu projecte al president, José Luis Correa. Jo feia temps que tenia aquesta proposta entre mans i creia que Manresa era el lloc adequat. Vaig tenir una reunió amb Correa per veure en quins punts es podia professionalitzar el club. La qüestió és que vam coincidir força. Crec que el president també volia fer aquest pas. Si no hagués estat així, per continuar com fins ara, jo crec que Correa hauria deixat el càrrec al final d´aquesta temporada.

Hi arriba a títol individual o per mitjà d´una empresa?

Individualment, tot i que més endavant s´hi incorporarà una altra persona, que farà de director esportiu, i jo passaré a ser el director general. Aquest altre company ara mateix està vinculat a una altra entitat i fins al maig no podrà incorporar-se. Formarem un comitè de direcció esportiva que serà el que prengui les decisions. Comptem amb la gent que ja hi ha al club i algun professional que s´hi pugui incorporar.

Atesa la marxa negativa del primer equip del CE Manresa, s´han precipitat els fets?

El nostre projecte no té res a veure amb la marxa del primer equip actualment. El que passa és que ara mateix és prioritari aportar solucions, això és cert. Vull dir amb això que l´arrencada de la nostra proposta també la podíem haver fet amb l´entrenador anterior, Dani Fernández. Jo no vaig imposar la seva marxa, tot i que la figura del mister és cabdal per al que volem.

En què s´està treballant en l´actualitat?

Estem intentant aconseguir una estructura bàsica de professionalització. Quant al primer equip, és un handicap la seva situació, però estem mirant de fer incorporacions de jugadors que ens puguin resoldre el problema actual, però que també ens serveixin per al futur. Ara mateix no podem parlar d´ascens sinó de mantenir la categoria com a objectiu únic. Haurien de canviar molt les coses per aspirar, aquesta temporada, a quotes superiors.

Pot concretar en què consistirà la professionalització?

Hem d´aconseguir una categoria professional. Estem parlant de la Segona B, ja que, ara per ara, la Segona A és un altre món. Per aconseguir-ho hem d´anar pas a pas, assentar-nos en cada categoria. La propera temporada sí que hauríem de mirar d´aspirar a Tercera Divisió. No tenim terminis marcats, però com abans s´aconsegueixin els reptes, millor. En el dia a dia també hem de ser més professionals, com ara en els horaris d´entrenament, sobretot pensant que els jugadors del Manresa han de tenir el futbol com a prioritat, no com un hobby.

Com s´ha trobat el club?

Havia estat aquí de jugador, però els despatxos són una altra cosa. Hi ha més preocupacions. M´he trobat gent amb ganes de fer les coses bé. M´ho posen fàcil.

De quins diners es disposa?

El president José Luis Correa, que ja ha fet aportacions importants fins ara, té ganes d´invertir-hi per fer el salt de qualitat. No estem parlant de curt o a llarg termini, però sí que el projecte una mica ha d´anar lligat als nous sis anys de mandat que tindrà Cor-rea. No és començar de zero perquè ell ja fa temps que és aquí. El que vol és una cirereta per al pastís.

El projecte també repercutirà en el futbol base?

Portarem el control des del cadet A fins al primer equip, i volem les millors categories possibles per aquests equips. El juvenil A a Divisió d´Honor, el juvenil B a Lliga Nacional, el cadet a Divisió d´Honor, i el filial a la categoria que marcarà el primer equip, que serà la Primera Catalana, si aconseguim pujar a Segona B; també estem pensant formar un juvenil C. Del cadet B en avall en principi no tocarem res; com a màxim podem fer algun retoc. És clar que el que ja funciona es mantindrà.

Parlar de Bio és parlar de futbol. Vostè també el du a la sang?

I tant!, encara que els meus pares es van separar quan jo era un nen. Vaig néixer quan el meu pare jugava al Barça, però quan vaig tenir ús de raó, ell ja s´estava retirant. Sigui com sigui, jo porto el futbol a les venes com ell. Tot i no tenir contacte directe amb el meu pare, jo havia parlat amb ell moltes vegades de futbol, és clar.

Com recorda la seva etapa com a jugador del CE Manresa, ara fa deu anys?

Va ser una etapa curta però intensa. Ho recordo amb molt afecte. Montes era l´entrenador, jo venia de fer un play-off a Múrcia i l´equip jugava a Tercera, entre els meus companys hi havia Riki i Sergi Soler, eren els ´juvenils´ i ara encara estan al primer equip. També eren a la plantilla futbolistes destacats com David Gallego, Ribalta i Chapi Farrés.