La parella formada per Feliciano López i Lara Arruabarrena va aconseguir derrotar els australians Nick Kyrgios i Daria Gavrilova en el partit de dobles, amb la qual cosa van donar el triomf al combinat estatal respecte del local en la primera jornada de la Copa Hopman, que va començar a Perth.

En el duel decisiu, els espanyols van vèncer per 4-0 i 4-2 en un duel que només va perillar al segon set. Amb anterioritat, Kyrgios havia guanyat Feliciano López per 6-3 i 6-4 i Arruabarrena havia restablert la igualtat en l'enfrontament, corresponent al grup B, en superar Gavrilova per 7-5 i 6-1, tot i haver deixat escapar força avantatges al primer set.

Abans de l'enfrontament d'Espanya, els Estats Units havien guanyat la República Txeca per 3-0, després de les victòries individuals i en el doble de Jack Sock i Coco Vandeweghe sobre Adam Pavlasek i Lucie Hradecka.

Un dels atractius de la Copa Hopman, una mena de Copa Davis en petit format que s'enllesteix en pocs dies, serà la tornada a la competició del suís Roger Federer, després de perdre's el tram final de la temporada passada per culpa d'una lesió que es va fer a Wimbledon.