«Al principi no m'ho creia. Pensava que el metge s'havia equivocat en fer el diagnòstic, però després t'adones que no és així i, de cop i volta, tot canvia en un tres i no res». Aquesta afirmació feta per Toni Garcia a través d'un vídeo resumeix el sentiment d'una persona a qui un dia diagnostiquen l'ELA, una malaltia degenerativa que ataca el sistema nerviós i que va manllevant la capacitat de mobilitat de la persona. Garcia va decidir fer-hi front a través de la docència futbolística a l'Escola de futbol i Fundació Brafa, d'on ja era entrenador, i després, a través de la publicació del llibre Míster, per què jo no?, on explica les seves vivències i tota la seva capacitat de lluita per superar la situació.

Segurament, aquests motius han tingut el seu pes perquè la Sant Fruitós Escola de Futbol li atorgués el premi Riudor a la transmissió dels valors de l'esport en la cinquena edició del certamen. Aquest premi sempre ha buscat reconèixer i premiar els valors de solidaritat i pedagògics per sobre dels resultats. Així, en la seva primera edició, l'any 2012, l'entitat premiada va ser l'ONG Diapo; l'any 2013, l'exfutbolista de l'Espanyol i actualment comentarista esportiu Joan Golobart. El 2014, el premi va ser per a l'Associació Sant Tomàs Parmo, i l'any passat, per al Consell Esportiu del Baix Llobregat, amb la seva campanya Juga verd Play.

L'acte va ser presentat pel periodista Pere Flores i va incloure la presència, a part del guardonat Garcia, del president de la Sant Fruitós Escola de Futbol, David Vila; del batlle local, Joan Carles Batanés, i d'Arnau Sala, entrenador fruitosenc actualment màxim responsable del Peralada, un dels equips capdavanters de la Tercera Divisió, que va fer una xerrada basada en el model de joc i les metodologies portades al treball tàctic del futbol.

En els seus respectius parlaments, tant l'alcalde, Batanés, com el president de la Sant Fruitós EF, David Vila, van donar molt mèrit a la lluita de Garcia. «Cal prendre nous reptes per seguir endavant. Pensar que guanyaràs el partit com a concepte de vida amb joc net», assegurava Batanés. Per la seva banda, Vila comentava que «el que més voldria destacar de l'Anty és que, malgrat tot, ell continua entrenant i ha fet servir el futbol com a vincle per obtenir recursos per poder lluitar contra la seva malaltia».