El Barça buscarà avui contra la Juventus repetir pràcticament la gesta europea signada amb el París Saint-Germain, en un nou partit de l'equip de Luis Enrique, que ara necessita equilibrar el 3-0 de l'anada de quarts de final per seguir viu a Europa.

Els blaugrana es miraran en el mirall del partit de l'últim 8 de març, quan van ser capaços de remuntar un 4-0 advers i aconseguir un històric 6-1, una fita fins ara mai vista als llibres de futbol. Aquell resultat, més que un punt d'inflexió, va suposar la demostració del caràcter bipolar de l'equip. Capaç de marcar mitja dotzena de gols al PSG i capgirar una situació impossible, i posteriorment caure a Riazor (2-1) o a Màlaga (2-0) amb dues actuacions difícilment explicables. Aquest Barça, capaç del millor i del pitjor, que esgota els últims mesos amb Luis Enrique a la banqueta, s'ho juga tot aquesta setmana. L'eliminatòria d'avui i el partit al Bernabéu de diumenge que ve en la Lliga segurament marcaran el futur dels blaugranes.

Torna el 3-4-3

En el tot o res, el principal dubte radica en el dibuix pel qual apostarà Luis Enrique, que ha estat capaç de reinventar el seu equip amb un esquema 3-4-3 per seguir creient, quan tot es va posar molt complicat pels blaugranes. Per al partit d'avui, el Barça recupera una de les peces bàsiques, Sergio Busquets, absent en l'anada per acumulació d'amonestacions; i llevat dels lesionats Aleix Vidal i Rafinha, Luis Enrique tindrà la resta de la plantilla disponible, després de la recuperació de Mascherano, Arda Turan i Mathieu.

El principal dubte és com omplir el dibuix que s'endevina en 3-4-3. Assegurats el porter, la defensa, Busuqets, i el trident, l'asturià haurà de decidir entre Rakitic, Iniesta, Sergi Roberto i Alba al mig del camp. En qualsevol cas, el Camp Nou espera viure una gran nit i el Barça s'acollirà al seu imponent recorregut aquesta temporada a casa per creure en una nova remuntada. I és que en els quatre partits disputats aquest curs europeu, els catalans han guanyat el Celtic Glasgow (7-0), Manchester City (4-0), Borussia Moenchengladbach (4-0) i PSG (6-1). Amb qualsevol d'aquests resultats el Barça demà en tindria prou.

Retorn de vells coneguts

La Juventus va viatjar a Barcelona amb l'objectiu de defensar el resultat de l'anada amb la presència de Paulo Dybala, autor de dos gols a Torí i que es va retirar tocat del duel de la lliga de dissabte contra el Pescara. També va viatjar l'exblaugrana Dani Alves, que torna a la que va ser casa seva durant vuit anys: « tornar al Camp Nou és una sensació meravellosa. No havia tingut l'oportunitat de fer-ho des que me'n vaig anar i, tan bon punt he trepitjat la gespa, he notat tota aquesta energia de cop», va afirmar Alves en roda de premsa, on va dir que estava «molt feliç de tornar a casa».

L'entrenador de la Juventus, Massimiliano Allegri, va subratllar que hauran de fer «un partit molt lúcid» per sobreviure al Camp Nou, malgrat el 3-0 de l'anada. «Hem de tenir la capacitat de llegir el partit. Confiança i, sobretot, molta lucidesa a l'hora de gestionar-lo. No pensar, sinó fer. Això és el que ens farà falta», va insistir.