El president del Gimnàstic, Miquel Sebastià, assaboreix l'històric ascens del seu equip juvenils a la màxima categoria, la Divisió d'Honor, on es trobarà amb els grans del futbol català, aragonès i mallorquí.

Des del Gimnàstic, com es valora aquest ascens a la Divisió d'Honor juvenil?

Sens dubte és l'èxit més important de l'entitat en la seva història. Va ser dissabte i la veritat és que encara ho estem paint. En realitat no som conscients del que hem aconseguit. Ja va ser destacat la temporada passada quan es va assolir la lliga nacional i ara, la bona feina, ens ha portat a aquesta altra fita.

Aquest era l'objectiu quan va començar la temporada?

Ni molt menys. Volíem la permanència en una categoria que era nova per a nosaltres. Les coses han sortit més bé del que esperàvem. El cert és que a mida que avançava la competició vam anar veient que teníem alguna possibilitat de pujar, i quan quedaven tres o quatre partits ens dèiem, i perquè no?.

Amb l'ascens del juvenil com a fita més important, la resta dels equips també estan completant una gran temporada. És la millor que recorda?

La Divisió d'Honor juvenil és la cirereta de la feina ben feta sobretot els darrers tres anys. Segur que es pot dir que aquest serà el millor curs per a nosaltres i amb molta diferència.

Quin és el secret dels èxits del Gimnàstic?

La cultura del treball diari dels entrenadors, col·laboradors . Tothom se sent partícip del que fan tots els equips del club. Uns anínem els altres i s'ajuden entre ells. És com una gran família. Això fa que l'entitat funcioni.

El Gimnàstic ha arribat al seu límit?

Potser si. És molt difícil arribar-hi però també mantenir-ho. Aquest serà el nostre repte. En el cas dels juvenils, s'ha de tenir en compte que som un club modest que competirà amb grans potències del futbol professional com el Barça, l'Espanyol, el Saragossa o el Mallorca. A vegades em diuen que anem amb una sabata i una espardenya i crec que a vegades només anem només amb una espardenya. Sort en tenim del factor humà; aquesta és la clau.

Caldrà reforçar la plantilla del juvenil A.

Ja fa dies que s'hi està treballant. Ja s'han sondejat diversos jugadors. Cal tenir en compte que la categoria de Divisió d'Honor és un reclam per a molts futbolistes. Potser serà més fàcil incorporar jugadors. Ara ja s'ha de tenir en compte que un percentatge dels jugadors són de fora d'aquestes comarques. És inevitable si volem tenir equips a les més altes categories.

El vessant esportiu del Gimnàstic està brillant. L'economia del club també es bona?

Anem fent. Ho tenim sota control, però la despesa de la gespa artificial és una llosa que ens pesa molt. Amb l'ascens del juvenil a Divisió d'Honor caldrà buscar més recursos perquè s'haurà de tenir en compte els viatges, els arbitratges més cars, etc.

El Nàstic va obrir un procés electoral després dels seus primers sis anys de mandat i ha estat reelegit sense oposició.

Així és. Es van convocar eleccions i només es va presentar la meva candidatura, i vaig quedar reelegit pels propers sis anys. Algú s'ha de posar al davant de les entitats. Dóna molta feina, però fets com el de dissabte, el de l'ascens del nostra juvenil, compensa moltes coses, segur.

S'està parlant de la possibilitat que el Gimnàstic arribi a un acord de col·laboració amb alguns clubs de la comarca.

El que busquem és un aprofitament recíproc entre les entitats. Hi estem treballant però encara no està tancat del tot.

Ara mateix, disposant de més de 40 equips, les instal·lacions del Gimnàstic Parc es deuen haver fet petites.

La veritat és que si. Per això també volem arribar a acords amb altres entitats per poder desembussar les nostres instal·lacions. En el nostre cas, que tenim el camp propi no es cap negoci econòmic fins el punts que al llarg d'una temporada ens podem gastar uns 100.000 euros més que una entitat que utilitza una instal·lació municipal. Això en concepte de llum, aigua i la gespa artificial. Una quantitat prou alta dins d'un pressupost general d'uns 350.000 euros que tenim nosaltres.

Es parla que aquesta temporada més de quinze jugadors marxaran del Gimnàstic a clubs com el Barça, Espanyol o Vila-real. Això deu ser una satisfacció?

I tant. És una demostració d'un treball ben fet i que hem fet una bona tria de jugadors. El Gimnàstic s'ha convertit en un aparador per als clubs grans.

Sembla clar que l'estaf tècnic encapçalat per Sergi Martínez tindrà continuïtat?

Hi tant. Hi haurà continuïtat a la direcció esportiva del club.