La Federació Espanyola de Futbol va informar ahir a la tarda que l'assemblea de l'organisme, que havia de començar avui i durar fins divendres, ha quedat ajornada sense cap data alternativa. D'aquesta reunió havia de sortir, demà dijous, la composició del calendari de lliga de Primera i Segona Divisió, competicions que s'inicien d'aquí a poc més d'un mes. De tota manera, ahir a la nit la Lliga de Futbol Professional va donar a conèixer la seva voluntat d'establir el calendari, ni que fos en un acte administratiu paral·lel, per no dilatar més el procés.

En una nota molt curta, la federació explicava que «les reunions dels òrgans establertes per als dies 19, 20 i 21 de juliol del 2017 queden ajornades fins a una nova data». La detenció d'Ángel María Villar i el fet que no se sàpiga si continuaran els escorcolls avui a la seu de Las Rozas han determinat aquest fet, tot i que al principi s'havia dit que no afectaria l'assemblea i que aquesta seria presidida per un vicepresident.

Tot i la suspensió, encara podria ser que el sorteig es dugués a terme demà mateix, sempre que s'arribi a un acord entre les entitats. Tenint en compte el grau d'enfrontament que hi ha entre elles, ara mateix és una situació incerta. La lliga espanyola no té calendari, mentre que altres, com l'anglesa, l'alemanya o la francesa, en disposen des de fa temps.