La Gymnasiade 2018, que és celebra al Marroc fins el 8 de maig, és l'esdeveniment esportiu i cultural per a joves esportistes més gran del món i on s´agruparan els millors competidors escolars de tots els continents del món en un espai, dedicat a la competició esportiva, però també per intercanviar programes culturals i educatius. Hi participen un total de 53 països amb 3000 atletes.

Lorena Medina, de l´Egiba, ha estat una de les gimnastes seleccionades per la Federació Espanyola de gimnàstica per formar part de l´equip nacional júnior que representarà Espanya en aquesta competició al Marroc, acompanyada pel seu entrenador Xavier Casimiro com a responsable de l´equip de gimnàstica artística femenina i exercint de cap d´una Delegació formada per un total de 36 membres, de les modalitats artística femenina i masculina, rítmica i aeròbic: 8 entrenadors, 20 esportistes, 8 jutges, 1 metge i 1 fisioterapeuta que estaran allotjats en Vila Olímpica des del dia 2 fins el 9 de maig.

Medina ha aconseguit la classificació per formar part d´aquesta selecció després de diferents controls de seguiment obtenint la primera plaça dins l´equip. La seva regularitat i la gran dificultat i execució que presenta en els quatre aparells fa que el seu objectiu sigui la classificació per a les respectives finals.

És un privilegi per a una esportista d´aquesta edat haver estat seleccionada per a participar en aquest esdeveniment i poder viure les experiències del mateix.

El format de l´esdeveniment comença amb la cerimònia d´inauguració demà dijous dia 3 a la tarda, a Marràqueix, i finalitza amb la cerimònia de clausura el dimarts 8 de maig. Hi ha 18 disciplines que són aeròbic, atletisme, boxa, ciclisme, esgrima, golf, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, escacs, judo, karate, lluita, natació, petanca, surf, taekwondo, tennis i tir amb arc.

Totes les competicions es desenvolupen a Marràqueix, excepte la natació i el surf que es faran a la ciutat de Casablanca.