La selecció belga, una de les favorites per arribar lluny en el Mundial, va aconseguir finalitzar ahir en la primera posició del seu grup en la primera fase del campionat però es pot haver hipotecat molt el camí fins a una possible final. L'equip del balaguerí Robert Martínez va derrotar Anglaterra. D'aquesta manera, s'assegura un vuitè de final més assequible, contra Japó i no davant de Colòmbia, però albira a l'horitzó com Brasil pot ser el rival en els quarts de final i com França, Argentina, Uruguai i Portugal, tres campions del món i el d'Europa, poden creuar-se amb ell a les semifinals.

Anglaterra, en canvi, partia com a líder però va semblar no fer-li res encaixar el gol de Januzaj i baixar fins a la segona divisió. L'equip de Southgate tindrà una dura pedra de toc en Colòmbia en els vuitens, però per contra el camí posterior sembla més suportable, malgrat que haurà de millorar aspectes del seu joc per poder arribar veritablement lluny.

Ahir, a Kaliningrad, la primera part va ser moguda però amb poques ocasions a les dues porteries. Els dos entrenadors van fer un onze de suplents i això es va notar en el joc i la fluïdesa de les accions. A la segona meitat, tot va canviar amb el gol de Januzaj. L'extrem de la Reial Societat va dur a terme una típica jugada de la casa, de fora cap a dins, i va etzibar un xut amb l'esquerra parabòlic que va superar el porter Pickford. Fins al final, Anglaterra va poder empatar amb una rematada de Welbeck que va salvar Fellaini i aquest mateix va estar a punt de sentenciar, però el seu xut va picar el lateral exterior de la xarxa.