La saltadora de perxa manresana Mònica Clemente ha fet història aquest diumenge en proclamar-se campiona d'Espanya de salt de perxa, superar de deu centímetres la seva millor marca i classificar-se per al Campionat d'Europa de Berlín, després d'arribar a la mínima exigida per la federació.

Clemente ha guanyat la prova amb un millor salt de 4,45 metres, deu centímetres més que la seva millor marca, que també era rècord d'Espanya promesa. Es tracta del primer campionat estatal per a una atleta del combinat manresà.

El moment clau de la prova ha estat quan Clemente, amb un nul sobre 4,35 i amb tres competidores a davant, s'ha arriscat i ha passat a 4,40. Ha errat el primer dels dos salts que li faltaven, però ha superat el llistó en el segon i ha passat directament a la primera posició. Fins al final, encara ha hagut de lluitar pel títol amb Maialen Axpe, de l'Atlètic Sant Sebastià, que també ha saltat 4,40 a la segona.

A continuació, totes dues han saltat 4,45, però el fet que la bagenca ho fes a la primera i la seva rival a la tercera ha provocat que el títol fos per a Clemente. A més, el registre era el mínim exigit per anar als europeus de Berlín, entre els propers 6 i 12 d'agost, als quals aniran totes dues saltadores.

Un bronze per començar

La tarda havia començat molt bé per a l'Avinent Manresa ja que una altra de les seves atletes, Paula Raul, havia aconseguit la medalla de bronze en els 100 metres tanques. La bagenca ha quedat tercera en la cursa dels 100 metres tanques, amb un temps de 13.72, a només tres centèsimes de la plata que s'ha endut Teresa Errandonea, del Super Amara Bat.

Raul, que va fer la seva millor marca persona, 13.67, fa un mes a Moratalaz ,obté d'aquesta manera, a punt de fer 22 anys, la seva primera medalla en uns estatals absoluts a l'aire lliure. El títol de campiona ha estat per a la gran favorita, la blaugrana Caridad Jerez, que s'ha imposat amb un temps de 13.41.