Leo Messi, Ivan Rakitic i Luis Suárez seran els tres futbolistes que representen el Barça a la llista de 30 finalistes per a l'elecció de la Pilota d'Or 2018, que es lliurarà el dilluns 3 de desembre. A la llista només hi ha dos jugadors espa-nyols, Ramos i Isco, del Reial Madrid. El conjunt blanc, que el curs passat va tornar a conquerir, per tercera vegada consecutiva, la Lliga de Campions, ha rebut vuit nominacions. A més dels citats Ramos i Isco, també hi ha el porter belga Thibaut Courtois, abans a les files del Chelsea; el gal·lès Gareth Bale, els francesos Karim Benzema i Raphaël Varane, el brasiler Marcelo i el croat Luka Modric. Precisament, el migcampista balcànic surt com a principal favorit després de conquerir fa unes setmanes el Premi The Best de la FIFA, que va recompensar una temporada en què, a més de liderar el Reial Madrid campió d'Europa, va arribar a la final del Mundial jugant amb Croàcia. També de la lliga estatal hi ha els els atlètics Antoine Griezmann, Diego Godín i Jan Oblak.

Els altres dos finalistes del The Best, l'egipci Mohamed Salah, que va aconseguir jugar la final de la Champions amb el Liverpool, i el portuguès Cristiano Ronaldo, company de Modric com a campió de la competició europea abans de posar rumb a la Juventus, repeteixen entre els candidats. Mentrestant, el FC Barcelona, que es va imposar en Laliga Santander i la Copa del Rei, tindrà com a representants l'argentí Leo Messi, el croat Ivan Rakitic i l'uruguaià Luis Suárez. L'Atlètic de Madrid, per la seva banda, hi té el campió mundial Antoine Griezmann, l'uruguaià Diego Godín i l'eslovè Jan Oblak.

A més a més de Griezmann, hi ha quatre campions més del món amb França que són a la llista, Kylian Mbappé (PSG), N'Golo Kanté (Chelsea), Hugo Lloris (Tottenham) i Paul Pogba (Manchester United), i també tres finalistes de Croàcia, amb el davanter del Juventus Mario Mandzukic que s'uneix a Modric i Rakitic. Tampoc hi falta el brasiler del Paris-Saint Germain Neymar.

En la modalitat femenina del premi, l'Olympique de Lió ha arrasat en nominacions, amb 7 de 15 possibles, després de conquerir la campanya passada la seva cinquena Lliga de Campions i la lliga del seu país. Les franceses Amandine Henry, Amel Majri i Wendie Renard, l'anglesa Lucy Bronze, la noruega Ada Hegerberg, l'alemanya Dzsenifer Marozsan i la japonesa Saki Kumagai representen l'equip francès. No obstant això, la brasilera Marta, ara a les files de l'Orlando Pride de la NWSL nord-americana, es perfila com la favorita.