La lliga es tanca amb set partits avui i dos d'intrascendents demà, els del Barça i el Madrid. El que ha de buscar un impossible a Vitòria és el Girona, que, després de l'1-2 encaixat fa sis dies amb el Llevant a Montilivi, té molt coll avall el seu descens. Encara no és matemàtic, però aquesta nit l'equip d'Eusebio necessita molts miracles entre el que passi a Mendizorrotza durant el seu partit i el que succeixi en el Celta-Rayo Vallecano, també des de les 20.45 hores.

El Girona té 37 punts, per 40 del Celta de Vigo, que es troba fora de la zona de descens. Cal que perdi l'equip gallec davant del Rayo, que ja està descendit, i que el Girona, que no tindrà el seu màxim golejador Stuani, recuperi una diferència de 7 gols respecte del Celta. Per exemple, si aquest perd d'un gol a Balaídos, a Vitòria el Girona s'hauria d'imposar per 6 de diferència a l'Alabès.

El cas de l'Espanyol és diferent, més amable que el del Girona. En el cas dels de Rubi, la temporada es pot tancar amb un setè lloc que donaria accés a Europa.

Els periquitos tenen 50 punts a la classificaicó, els mateixos que la Reial Societat, el seu oponent d'avui al RCD Stadium. Per escalar a la setena posició final els cal la victòria i que l'Athletic Club (53) perdi contra el Sevilla. Els dos partits començaran a les 16.15 hores i seran un dels punts d'interès de la darrera jornada.

Pel que fa al Barça i el Madrid, tindran els seus partits demà, amb tot decidit. En horari matinal, els de Zidane s'acomiadaran d'un any trist al Santiago Bernabéu, en el que pot ser un final d'etapa per a Bale i més jugadors. Quant al Barça, clourà el campionat al camp de l'Eibar, però encara li quedarà la final de Copa davant el València, el 25 de maig a Sevilla.