L'entrenador del FC Barcelona, Ernesto Valverde, va convocar nou jugadors del filial i els disset de la primera plantilla disponibles en aquest moment per viatjar al Japó, on el seu equip disputarà dos partits amistosos en la primera fase de la pretemporada. Els rivals seran el Chelsea, dimarts, i el Vissel Kobe, la formació on ara hi ha Iniesta, Villa i Samper, dissabte que ve.

Així, a l'expedició hi són presents Iñaki Peña, Guillem, Araujo, Oriol Busquets, Monchu, Collado, Riqui Puig, Carles Pérez i Hiroki Abe, el centrecampista japonès recentment fitxat per al filial, al qual el club s'endú com a part de promoció de l'equip. De la primera plantilla hi són tots els jugadors amb les baixes de Luis Suárez, Messi, Coutinho, Arthur i Arturo Vidal, que van disputar la Copa Amèrica.

Ahir al matí, els barcelonistes encara van poder fer la darrera sessió d'entrenament en territori català, sense cap novetat. Tampoc no n'hi va haver en matèria de fitxatges, a l'espera de saber com evoluciona el cas Neymar i si es fitxa un lateral esquerre. També hi ha situacions dubtoses pel que fa a les sortides, amb Rafinha, desitjat pel València, que ha viatjat amb l'equip blaugrana al Japó.

El manxec, expectant

Per la seva banda, el Vissel Kobe d'Andrés Iniesta continua flirtejant amb el descens a la J-League. Ahir va perdre per 0-2 contra el Yokohama Marinos i és quart per la cua, a tres punts de la promoció. El manxec va fer unes declaracions pensant ja en el seu enfrontament de dissabte contra el Barça. Va explicar que «serà un partit especial per a tots. Se'm farà estrany tenir al davant Busi, Jordi Alba o Rakitic. Serà estrany jugar contra l'equip de la meva vida, un dia de moltes emocions per a mi. Tant de bo el gaudim i que l'afició del Vissel Kobe es diverteixi amb un gran espectacle».

Justament, demà fa un any que Iniesta va debutar al Japó, «un any molt intens en tots els àmbits en un país tan diferent».