L'advocat, polític i dirigent esportiu Josep Lluís Vilaseca, vicepresident del comitè organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, primer Secretari General de l'Esport de la Generalitat i exdirectiu del FC Barcelona, va morir ahir a l'edat de 90 anys.

Vinculat sempre al món de l'esport, va ser directiu de la junta del Barça durant la presidència d'Agustí Montal (1969-1977), per posteriorment desenvolupar el càrrec de primer Secretari General de l'Esport de la Generalitat entre 1980 i 1995. Durant aquesta època, va ser fonamental el seu treball com a vicepresident del comitè organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992 (1987-1992), una tasca per la qual va ser reconegut amb l'Ordre Olímpica del Comitè Olímpic Internacional (COI) i la Creu de Sant Jordi . També va rebre l'Ordre del Mèrit de la UEFA després de presidir la seva Comissió Jurídica i de Disciplina, i va ser diputat de CiU al Parlament de Catalunya.

En nom del Govern de la Generalitat, el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, lamentava ahir la mort de Josep Lluís Vilaseca, a qui va definir com «el pare del sistema esportiu català». Va ser un referent i va destacar el seu important paper en la consecució per a Barcelona dels Jocs Olímpics del 1992». El secretari general també va agrair a Vilaseca la seva «vocació de servei al país» i pel disseny de model d'èxit que els diferents responsables han ampliat mantenint les mateixes bases. «Recordem-lo per la seva manera de ser i de fer. Era un senyor, sabia estar sempre al lloc que tocava i tenia una gran capacitat per propiciar l'enteniment entre la gent», va dir.